SMART: Bakseteløsningen i Honda Civic Tourer er genial. Bakseteputene kan slås opp og gir et svært rom i høyden. Foto:Øystein Larsen-Vonstett,

Test av Honda Civic Tourer:
Stor og morsom

Den har like mye bagasjeplass som de langt dyrere
tradisjonelle stasjonsvognene. Bare synd at det forventede verditapet på nye Civic Tourer er merkbart høyere enn hos snittet i klassen.

  • Øystein Larsen-Vonstett
  • Audun Bergerud (Teknisk konsulent i NAF)
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bagasjerom og benplass i baksetet er større enn i Toyota Auris, som vi har kjørt bilen i duell mot.

Modellen VG kjørte er utrustet med en meget god 1,6 liters dieselmotor med CO2-utslipp og forbruk like lavt som på hybriden Auris. På NOX-utslipp er imidlertid diesel-Hondaen langt mer forurensende enn bensinhybriden Auris.

Store bak

Den sekstrinns manuelle girkassen er tettsteget og god å bruke. Bilen har et sporty kjøreoppsett. De 120 dieselhestene gjør en meget god jobb over et bredt turtallsregister. Om du skal fra A til B eller er glad i å kjøre bil leverer bilen meget godt.

De ekstra centimeterne for baksetepassasjerene er ikke så veldig mange, men absolutt merkbare. Og sist, men absolutt ikke minst: Et bagasjerom som i alle fall på papiret er større enn det den mest solgte bilen i klassen over, VW Passat, kan by på.

Ikke veldig forskjell

VGs bil, en Executive-variant til 307.000 kroner, er også utrustet med tre forskjellige stillinger på støtdemperne, selv om vi ikke merket den helt store forskjellen mellom dynamisk og komfortabelt.

I likhet med Toyota Auris er også Civic belemret med en del hjulstøy. Støyen fra motor og vind er imidlertid tilfredsstillende.

Foto: ,

Biladministrasjonsselskapet Autolease, som beregner vedlikeholdskostnader og verditap i VGs biltester, anslår at Honda Civic stasjonsvogn faller mer i pris enn gjennomsnittet i klassen, hvor Aurisen befinner seg.

Det er nettopp denne usikkerheten rundt verditapet, i tillegg noe støy, som gjør at et øye på terningen glipper for den japanske nyheten. Autolease trekker blant annet frem et litt spesielt utseende som en av grunnene til et mulig høyere verdifall.

LITE SIKT: Sikten er ikke optimal i Civic Tourer. Foto:Øystein Larsen-vonstett,VG

Foto: ,

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder