FØRSTE SMÅBIL: A1 er Audis minste bil siden 70-tallet, og en småbil på godt og vondt. Foto: Frode Hansen

Test av Audi A1: Audis minste til god pris

Nykommeren Audi A1 er definitivt en svært god bil til en meget god pris. I denne testen er den imidlertid blant de klart minste inni.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Audis nye minibil kommer helt sikkert til å bli en salgssuksess. Det sørger et av Norges absolutt mest populære bilmerker blant egne eiere for, og et utseende og en pris (fra 207 000 kroner for 105 hk dieselmotor) som treffer bredt i det norske markedet.

Sammenlignet med konsernsøster VW Polo, med samme motor, er den faktisk billigere enn denne!

Det hører for øvrig med til historien at da er klimaanlegg ekstrautstyr som du må kjøpe en komfortpakke til 12 700 kroner for å få med deg (men da får du også blant annet multifunksjonsratt og midtarmlene.)

SE FLERE BILDER FRA TESTEN HER!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: VG Design

Oppsett for folk flest

Rent fjæringsmessig og presisjonsmessig i kjøresituasjonen plasserer A1 seg trygt i midten mellom den stive og sportslige Minien og den litt mindre stive Citroën DS3.

Dette oppsettet sikrer at de aller fleste vil trives med å kjøre den lille sjarmøren.

Foto: VG Design

Foran sitter du meget godt i et miljø som er lett gjenkjennelig Audi. Sikten rundt bilen er ikke like bra som i en Mini, men bedre enn i Citroën DS3. Som i både Mini og DS3 skal du kunne velge egne farger på interiør og alt mulig annet på bilen. Dekor utvendig skal også være med på å gjøre den mest mulig personlig.

Innvendig oppstår de store svakhetene når du ender opp som baksetepassasjer. Her er det buede taket med å gi en nærmest klaustrofobisk følelse for en voksen person.

Satser du på å kjøre barn i en A1 går det nok helt greit, forutsatt at du får plass til barnesetet bak.

LES:TEST AV MINI COOPER.

LES:TEST AV ALFA ROMEO MITO.

LES:TEST AV CITROËN DS3.

HER ER VÅRE VURDERINGER AV AUDI A1:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder