HENDA AV RATTET: Daglig leder Tetsuya Iijima i Nissan Motor tar en testtur i en prototype av en førerløs bil i Tokyo i november 2015. Foto: Eugene Hoshiko , Ap

Førerløse biler inntar britiske motorveier

Allerede i 2017 blir førerløse biler å se på britiske motorveier. Innen 2020 skal oppfinnelsen være tilgjengelig på markedet.

Artikkelen er over fire år gammel

– Førerløse biler kan bli den mest grunnleggende endringen innen transport siden oppfinnelsen av forbrenningsmotoren, sier den britiske finansministeren George Osborne til The Telegraph.

I forkant av budsjettfremleggelsen neste uke, kan han nå annonsere at de førerløse bilene vil testes ut på motorveier neste år. Går alt etter planen, kan bilene gjøres tilgjengelige på markedet innen 2020.

Fikk du med deg? Førerløs bil satte fartsrekord

Finansministeren vurderer samtidig en økning i drivstoffskatt på opptil 2 pence per liter, som han mener er på sin plass i kjølvannet av kollapsen i verdens oljepriser, skriver The Telegraph.

Videre sier Osborne at det er viktig for Storbritannia å være verdensledende innen ny teknologi i tider med mye global usikkerhet.

For første gang: Googles førerløse bil i trafikkulykke

Testingen av bilene på motorvei vil gjennomføres på veier avstengt for annen trafikk, og i tidsrom med ellers rolig trafikkbilde.

– Vi må naturligvis forsikre oss om bilenes sikkerhet, og det er vi vil gjøre med disse testene, sier Osborne til avisen.

Studie: Stor klimagevinst med robotdrosjer

Det åpnes også for testing av førerløse lastebiler det kommende året.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder