STOR: «Sailing Yacht A» er lagd i stål og dekket er av eksklusiv teak. Den 142 meter lange seilbåten har tre 90 meter høye master Foto: CARSTEN REHDER , EPA

Sjekk milliardærens megayacht

Russerens nye leketøy ble avbildet under prøveseiling i
Tyskland.

Sverre Holm-Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den russiske mangemilliardæren Andrey Igorevich Melnichenko har ifølge den engelske avisen Daily Mail lagt i overkant av 3,2 milliarder kroner på bordet for å sikre seg verdens største seilskip.

«Sailing Yacht A» ble mandag denne uken avbildet i den tyske havnebyen Kiel under en prøvetur på verftet hvor den bygges.

Les også: Helikopter ble for standard for denne yachten

«Sailing Yacht A» er lagd i stål og dekket er av eksklusiv teak. Den 142 meter lange seilbåten har tre 90 meter høye master og består av åtte etasjer med et undervannsobservatorium nederst. Yachten har plass til 20 gjester og en besetning på 54.

Sett denne? Denne megayachten klappet til kai i Berge

Komposittmastene skal ifølge superyachtfan.com være verdens største.

Til sammenligning er luksusyachten som kronprinsparet ferierte på i sommer «bare» 50 meter lang med tre etasjer.

Les også: Kronprinsparet kommenterer omstridt luksusferie

Ifølge Daily Mail så kan verdens største seilskip krysse verdenshavene med en cruisehastighet på 15 knop.

Motoren i båten skal være en diesel-hybrid, og om russeren har dårlig tid, kan yachten komme opp i en makshastighet på 20 knop.

Les også: Gjelsten solgte sin yacht

Ifølge nettsiden superyachtfan.com er ikke dette den første megayachten Igorevich Melnichenko har i flåten sin, men det er den definitivt største og dyreste. Den forrige yachten han kjøpte, «Motor Yacht A», kostet etter dagens kurs «bare» 2,4 milliarder.

Ikke størst

180 meter lange Azzam har tronet listen over verdens største båter siden 2013. Verdens nest største yacht som er Eclipse, er også blitt regnet som verdens dyreste frem til nå, med en pris på 800 millioner dollar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder