RULLENDE KUNST: Denne bilmodellen, signert den britiske kunstneren Damien Hirst, gikk for 3.355.000 kroner på Elton Johns auksjon til inntekt for aids-saken. Foto: Audi

Fikk 3,2 millioner for bilkunst

(VG Nett) Bilen som den britiske kunstneren Damien Hirst har dekorert med en kaskade av farger, gikk for over 3,3 millioner kroner på Elton Johns auksjon til inntekt for aids-saken.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den verdensberømte kunstneren dekorerte Audis nye småbil A1 i forbindelse med det årlige arrangementet til Elton John og partneren David Furnish, «White Tie and Tiara Ball» som de holder i sitt herskapelige hjem i Old Windsor.

Den lille bilen, som var en av de første til å rulle av samlebåndet (bilen er ennå ikke på markedet), er forvandlet til et rullende kunstverk av kunstneren. Med i kjøpesummen på 420.000 euro fulgte et 1,8 meter høyt maleri, også det signert kunstneren, skriver EkstraBladet.

Daimien Hirst er representert i en rekke norske samlinger, blant annet hos Petter Stordalen, ifølge Wikipedia.

Nettleksikonet skriver at i henhold til avisen Sunday Times' liste over rike briter, skal Hirst være god for to milliarder norske kroner. Dermed skal han være dobbelt så rik som auksjonariusen, Elton John.

Elton Johns aids-stiftelse har siden starten i 1993 samlet inn 48 millioner euro, cirka 380 millioner kroner, og regnes som en av verdens ti største aids-stiftelser.

Summen for Audien er langt fra rekord på Eltons Johns auksjoner. I 2007 gikk en Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé for 800.000 pund (7.760.000 kroner etter dagens kurs), til inntekt for Elton Johns aids-fond.

Les:Rullende kunst med 800 hestekrefter.

Les også:Bilulykker som fotokunst.

Bilkunst er pop

Audi, som donerte bilmodellen til Elton Johns auksjon, er verken alene eller først uten med å engasjere populære og berømte kunstnere til å dekorere sine bilmodeller.

BMW brakte en gammel tradisjon tilbake da de under årets berømte racerbilløp, 24-timers-løpet i Le Mans, stilte til start med en BMW M3 GT2 Art Car, signert den amerikanske kitch-kunstneren Jeff Koons.

Les:Het panserkunst i Tokyo.

Bakgrunn:Konseptbilenes historie.

RASKERE: BMWs racerbil som stilte i årets 24-timersløp i Le Mans i midten av juni, er dekorert av kunstneren Jeff Koons. Foto: BMW

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder