MILJØVENNLIG ELLER IKKE? Om etanolbilen Volvo V50 er miljøvennlig eller ikke og andre spørsmål om bil og miljø får du svaret på når bil- og miljøekspertene diskutere saken på VG Nett i dag. Fra venstre Rådgiver Gøril Andersen i miljøstiftelsen Zero, direktør i Opplysningsrådet for Veitrafikken og talsmann for aksjonen Klimaveien, Øyvind Solberg Thorsen, forsker Rolf Hagman ved Transportøkonomisk institutt og fagsjef i Norsk Petroleumsinistitutt Kjartan Berland. Foto:

Slik velger du miljøvennlig bil

Ekspertene veileder deg

(VG Nett) Etter nesten halvannet år er det solgt så få etanolbiler i Norge at miljøgevinsten er lik null. Men er etanolbilene egentlig miljøvennlige - eller er de like ille som bensinbilene?

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Nå kan du stille dette spørsmålet og flere andre til eksperter på miljø og drivstoff på VG Nett.

Rådgiver Gøril Andersen i miljøstiftelse Zero mener blant annet etanolbilene gir lavest utslipp av fossil CO2. Men hvorfor?
Les intervjuet med Gøril Andreassen her.

På motsatt siden står forsker Rolf Hagman ved Transportøkonomisk Institutt. Han mener vi bør velge biler som bruker diesel eller hybridbiler fordi bensin- og bioetanolbiler bruker mer drivstoff og slipper ut mer CO2.
Les intervjuet med Rolf Hagman her.

Direktør i Opplysningsrådet for Veitrafikken og talsmann for aksjonen Klimaveien, Øyvind Solberg Thorsen, mener det er større miljøgevinst ved lavinnblanding av bioetanol i alt drivstoff enn med biobiler.
Les intervjuet med Øyvind Solberg Thorsen her.

Fagsjef i Norsk Petroleumsinistitutt Kjartan Berland mener myndighetene må gjøre det lønnsomt å kjøre biler som bruker biodrivstoff.
Les intervjuet med Kjartan Berland her.

VG Nett og VG har testet bilene med lavest CO2-utslipp blant de mest solgte i kompaktklassen:

Test:Renault Laguna ECO.

Test:BMW 318 D.

Test:Skoda Octavia.

Test:Saab 9-3.

Test:Volvo V50.

Les også:Sviktende bilsalg gjør at du kan prute på prisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder