MERCEDES SATSER MILJØ: På milmessen i NY viser tyskerne nå stolt fram sin første fullhybrid. Foto: Mercedes

Her er den første fullhybriden fra Mercedes

(VG Nett) På årets bilmesse i New York presenterte Mercedes en helt ny SUV. ML 450 er blitt utstyrt med det siste innen hybridteknologi.

  • Miriam Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Sammen med Chrysler, General Motors og BMW, har Mercedes-Benz utviklet et nytt hybridsystem som selv regner seg fram til rimeligste kjøremodus, og slik skal gjøre det enklere å kjøre både miljøvennlig og økonomisk.
Les også:Nytt elbil-lyn

Økonomisk beist

ML 450 er utstyrt med en 3,5-liters V6-motor i tillegg til to elektriske motorer, som til sammen skal sørge for å minimere drivstoffskostnadene, skriver svenske automotorsport.

Hybridbilen er utstyrt med totalt 340 hestekrefter, men skal være billig i drift. På landeveiskjøring har den et forbruk på 0,98 liter drivstoff per mil. Men til sammenligning bruker hybridkonkurrenten Lexus RX400l 0,76 liter per mil.

Ved hjelp av det såkalte tomodus-hybridsystemet kan sjåføren veksle mellom å kjøre på batteri, på bensin eller kombinere de to systemene.

Les også:Verdens raskeste hybridbil

Regner ut rimeligste modus

Et avansert styringsprogram regner kontinuerlig ut hva som er rimeligste kjøremodus. Denne beregningen skjer 160 ganger per sekund og inntil 50 millioner regneoperasjoner blir gjort i løpet av dette sekundet.

De to elektriske motorene yter til sammen 166 hestekrefter, med dreiemoment på henholdsvis 235 og 260 newtonmeter. Bensinmotoren yter 279 hester og 350 newtonmeter fra 3.000 omdreininger i minuttet.

Les også:Denne Mercedesen skal tåle kuler og granater

Amerikansk drøm

ML 450 er foreløpig kun laget for det amerikanske markedet, og er ikke ventet til Europa. Den første hybridmodellen som kommer fra Mercedes til Norge, er modellen S400. Den har imidlertid ikke en ren hybridmotor, men tilhører klassen såkalte "milde" hybrider.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder