GODT LAND: - Det er blitt vel 30.000 nye millionærer i Norge. Norge er det beste landet å bo i i verden, et land der alle bidrar. Og oljefondet har passert 3.000 milliarder kroner, sier Tommy Sharif. Foto: Frode Hansen

Dekk-kongens formue krymper stadig

- Jeg elsker å betale skatt

(VG Nett) Før så dekkselger Tommy Tasawer Sharif opp til Idar Vollvik. Nå er det Kjell Inge Røkke som er forbildet - fordi han har null i inntekt og betaler nesten 90 millioner kroner i skatt.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Kjell Inge Røkke, han har null i inntekt, over åtte milliarder kroner i formue og betaler nesten 90 millioner i skatt. Ser du på mine tall, er det noe feil i hvordan det fordeler seg mellom inntekt, formue og skatt. Jeg vil betale mest mulig skatt og heller tjene mindre. Jeg vil gjøre det samme søm Røkke, betale til fellesskapet, sier bildekkgründeren.

Tommy Sharif står oppført med sitt egentlige navn, Tasawer Sharif, i skattelistene. Formuen hans har stupt siden 2007. Da den var på 47,3 millioner kroner. For 2008 var den på 6,4 millioner.

Tall fra ligningen som ble lagt frem i dag, viser at formuen stadig synker. For 2009 var formuen krympet til rett i overkant av 7,9 millioner kroner. Dekkhandleren, som så vidt også er i gang med vaskemaskiner for lastebiler og vogntog, hadde en inntekt på 156.392 kroner og betalte 123.964 kroner i skatt.

- Jeg elsker å betale skatt. Jeg vil betale mer, sier han til VG Nett.

Nå prøver han å få solgt sin fete Porsche, en Targa 4S (ny pris rundt 1,7 millioner), og ellers er bilparken beskjeden.

- Jeg har en tre-fire billigbiler og en Toyota iQ, sier han.

Les: Slik leser du skattetallene.

Hva mener du om offentlige skattelister?Si din mening her!

- Lukter svidd

Etter formuestoppen i 2007 gjemte Sharif formuen.

- Hvis jeg ikke hadde tatt grep, ville formuen vært langt større enn de 47 millionene fra i fjor. Langt, langt, langt, langt høyere, sa Tommy Sharif til VG Nett da ligningen for 2008 ble lagt frem i fjor.

- Hvilke skattemessige grep tar du?

- Butikken går så det griner, lastebilvasken tar nok noen år før den kommer skikkelig i gang, men dekkene ruller ut så det lukter svidd gummi. Men jeg forteller Jens Stoltenberg eller Sigbjørn Johnsen hva jeg har gjort hvis de ringer. Det jeg kan si, er at det ikke er ulovlig, sier Sharif.

- Har du hjelp?

- Lenge leve kalkulatoren!

- Hva består formuen din av?

- Det vet jeg ikke helt.

- Du hadde ikke høy inntekt, er det nok til å drifte hverdagen?

- Jeg er en vanlig jordnær lett overvektig gutt som jobber hardt, og ikke har utdannelse. Jeg tror kanskje jeg selger for billige dekk, sier dekkselgeren.

Tabell: Ligningstallene for bil- og trafikk-kjendiser:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder