GLØDENDE ENGASJEMENT: Pascal Prokop kan endelig droppe å ta på seg ullsokkene før han setter seg i Volvoen. Foto: Reuters

Er dette verdens «hotteste» Volvo 240?

(VG Nett) Noen setter mindre pris på den kalde årstiden enn andre. Men denne bilisten brenner virkelig for å holde varmen.

  • Tim Peters

Sveitsiske Pascal Prokop er virkelig gutten i røyken når han kjører rundt i hjembyen Mettmenstetten.

Området har opplevd den samme kuldebølgen som resten av Sentral-Europa, men Prokovs glødende engasjement for originale biler hadde forberedt ham godt på årets vinter:

- Når jeg er veldig trøtt, eller har drukket for mye, så vil jeg sove i bilen, forteller han til SF Rundschau, om hvordan han fikk den lyse ideen til varmeapparatet.

Entusiasten, som morsomt nok jobber som lokomotivfører til daglig, monterte den spesialbygde ovnen selv.

Han legger ikke skjul på at han hadde visse startvansker, men gjorde opp for det med glødende motivasjon:

- I starten stakk pipa over to meter over biltaket. Det så veldig bra ut, men jeg kom meg ikke så langt med det, forteller han til TV-kanalen.

Saken fortsetter under bildet.

LIMOUSINE: I vognkortet står den hotte bilen oppført som «Limousine med vedovn». Dermed har den to ting man ikke kan si om noen annen Volvo 240. Foto: Reuters


Etter en rekke lignende problemer og forsøk, spraker det i dag friskt inne i den 22 år gamle Volvoen. Det «hotte» tilbehøret er til og med offisielt godkjent av Vegvesenet i Sveits:

- De var ikke så positive i starten. Men jeg ga dem beskjed om at de skulle finne alt som var feil, så skulle jeg fikse det og komme tilbake. Da de skjønte at jeg var seriøs, og faktisk ville fortsette å komme til den var godkjent, så lot de meg få det som jeg ville.

I dag står det svart på hvitt at bilen er en «Limousine med vedovn» i vognkortet. Men det kan nok fortsatt være at en og annen politimann blir heit i toppen, når han ser Volvoen rulle forbi.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder