Se bildene fra innsiden av luksusen: Gjelsten selger 85 millioners yacht

Bare kort tid etter at kompis Kjell Inge Røkke (56) solgte sin
megaseiler legger også Bjørn Rune Gjelsten (58) ut sin luksusyacht for salg. Pris er 9,9 millioner euro eller drøye 85 millioner kroner.

  • Øystein Larsen-Vonstett
  • Marcus Husby

Den 145 fot lange (43,6 meter) lange Benetti Vision 2006-modellen ble nylig lagt ut for salg hos luksusyachtmegleren Frasier Yachts.

Se bilder fra innsiden av yachten øverst i saken.

I slutten av desember solgte milliardærkompis Kjell Inge Røkke sin ekstremseiler, den 223 fot lange «Aglaia.» Prisen dette salgte innbrakte Røkke er VG ikke kjent med.

Se de utrolige bildene av verdens største yachter her

Denne eide Røkke i knapt tre år. Også Gjelsten har eid luksusyachten sin,« Zita», i knappe tre år. Etter det VG erfarer skal han ha kjøpt den for rundt 150 millioner kroner høsten 2012.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOLGT: Røkkes seilbåt ble solgt før jul. Her er «Aglaia» utenfor Marina Piccola på øya Capri i Italia i 2013. Foto:Tor Richardsen,

Familiens hund er med på salgsbildene (!)

Herligheten skal for øvrig være oppkalt etter familiens irske setter «Zita.» Det er datteren i familien som skal ha stått bak navnevalget.

Ser du nøye på bildet fra yachtmegleren har også Gjelsten-familiens hund sneket seg med som et bilde på flatskjermen i bakgrunnen.

Se hvordan luksusfartøyet ser ut innvendig her.

Stemmer innkjøpsprisen og skipet blir solgt for utropspris skulle det bety at de tre årene som båteier har kostet Gjelsten rundt 65 millioner kroner.

VG har vært i kontakt med Bjørn Rune Gjelsten som ikke ønsker å kommentere noe rundt yachtsalget.

Så sent som sommeren 2013 møttes Røkke og Gjelsten med de flytende «luksushjemmene» sine utenfor den italienske jetsettøya Sardinia.

TÅLER TAP: Bjørn Rune Gjelsten er blant de rikeste personene i Norge. Foto:Fredrik Solstad,

Ifølge Kapital 400 listen er Gjelsten Norges 27. rikeste mann. Han skal ifølge deres oversikt være god for 5,68 milliarder kroner i 2014.

Plass til ti personer

Standardinteriøret består av fire gjestelugarer på det nedre dekket. Mannskapet på åtte bor i en avdeling i forskipet med fire, små, doble lugarer og et lite oppholdsrom.

Skipperen har egen lugar på brodekkets styrbord side i tilknytning til styrehuset.

På hoveddekket er det omtrent midtskips en stor hall med en buet trapp ned til gjestelugarene og opp til brodekket. Fra hallen kommer mann inn i en stor salong innredet med diverse sittegrupper.

Beveger man seg fra hallen mot baugen kommer mann inn i eierlugaren. Den består av en rommelig gang med kontorplass og et digert soverom som har utsikt 180 grader gjennom vinduene i overbygget.

Artikkelen fortsetter under bildet

KLASSISK: Yachten er kjennetegnet av et overdådig klassisk interiør Foto: Fraser Yachts Foto: ,

Spiseplassen akter på brodekket er definitivt Vision 145s mest spektakulære løsning. Den er formet nærmest som en glassboble med et rundt bord i midten. Glasset består av seksjoner som kan skyves til side. Dermed kan gjestene velge om de vil spise ute eller følge med på utsikten gjennom de store glassflatene.

I tilknytning til spiseplassen er det en intim salong.

NYE STABILISATORER: «Zita» har vært på land i Frankrike, blant annet for montasje av nye stabilisatorer. Foto: Fraser Yachts,

Mannskapet lager maten i en rommelig bysse på hoveddekket. Herfra er det matheis og en egen trapp opp til et lite pantry på brodekket.

Førerhuset utnytter hele bredden til overbygget. Det gir plass til en sittegruppe hvor de gjestene som vil, kan sitte og følge med på ferden.

Gjelsten-yachten har også boblebad på soldekket. Deler av soldekket er skjermet av et tak.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder