HUSKELISTE: Dette er blant tingene du ikke bør glemme til båtferien. Foto: Frode Pedersen, Båtliv

30 ting du må ha i feriebåten

Her er dingsene du ikke kan starte båtferien uten

Er du på båtferie kan du ikke bare stoppe og kjøpe det du har glemt. Her er huskelisten.

Martin Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Redaksjonssjef Frode Pedersen i bladet Båtliv har etter mange års erfaring satt sammen listen over de 30 tingene du absolutt må ha med på båtferien.

- Kartplottere og andre ting som er selvsagte og som hører hjemme i båten er ikke med på listen. Dette er en huskeliste over ting du vet du bør ha med, men som er lett å glemme, sier Pedersen.

- Det er ting du ikke har bruk for hele tiden, men når behovet plutselig er der, skal du vite at du har det med og du skal ikke minst vite hvor i båten det ligger. Så har jeg tatt høyde for familiens behov, ting som hører med på trivselssiden. Dette er viktig hvis været tærer på humøret og stemningen om bord.

- Mye av dette er selvsagte ting, men skal du handle inn hele listen på en gang er det straks 10.000 kroner ekstra?

- Det er litt avhengig av hvor du kjøper tingene. Du kommer langt med 6-7000 kroner, for mye av dette kan kjøpes på billigbutikker som Nille eller Bauhaus. Dette er butikker som ikke er spesialisert på maritime ting og som derfor kan ha rimeligere varianter. Går du derimot i en maritim butikk får du alt du trenger, men prisene er også reflektert av at det er en spesialisert butikk, sier Pedersen.

Se større versjon av bildespillether

Her er listen itekstform

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder