FLAGGSKIP: Med S90 utfordrer Volvo modeller som Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-Klasse. Toppmodellen får en hybrid drivlinje med 400 hester. Foto: Produsent ,

Sjekk luksusinteriøret i Volvos nye flaggskip S90

Volvo har i dag lansert sin nye flaggskip-sedan – S90. De første bilene kommer til Norge sensommeren 2016.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Med S90 sikter Volvo seg inn på et segment der de i dag nærmest er ikke-eksisterende. De skal konkurrere med storheter som Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-Klasse. Det er Audis A6 som selger best av disse, med 898 registrerte hittil i år, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. BMW 5-serie er registrert med 850 eksemplarer og Mercedes har solgt 587 av sin E-klasse.

Hittil i år er det ifølge OFV registrert 30 nye Volvo S80 – en beskjedent andel av Volvos totalsalg på 8147 nye biler hittil i år.

Tradisjonelt er Volvo mest kjent for stasjonsvogner og SUV-er, og selv om Volvo ikke viser annet enn S90 sedan i dag, er det en dårlig skjult hemmelighet at den på et senere tidspunkt også vil komme som stasjonsvogn med betegnelsen V90.

Se video og stort billedgalleri på BilNorge.no

Hitec

Bilen er proppfull av avansert teknologi. Bilens City Safety-system stopper ikke bare bilen når den er fare for sammenstøt med andre trafikanter, myke som harde, men det er også programmert til å reagere på store dyr som elg.

Hvorvidt den klarer å unngå kenguruer er foreløpig ikke stadfestet, men det er jo uansett lite relevant på våre breddegrader.

Den har autonome egenskaper som adaptiv cruisekontroll og automatisk styring som holder deg i ønsket fil i hastigheter inntil 130 km/t.

S90 er andre bil som baseres på Volvos nye fleksible plattform som den deler med XC90. Drivlinjene blir også felles med et utvalg firesylindrede motorer for bensin og diesel. Toppmodellen T8 får en hybrid drivlinje med 400 hestekrefter.

Se resultater fra 15 nye kollisjonstester

Mot rekordsalg

Ved utgangen av november har Volvo solgt over 440.000 biler og er dermed på vei mot et årsvolum på en halv million – det høyeste antall i merkets historie. Målet er å komme opp i 800.000 biler i 2020.

Nye Volvo S90 skal lanseres for publikum under NAIAS – den årlige bilutstillingen i Detroit som avholdes i januar. Produksjonen starter våren 2016.

Den hotteste Porsche 911 får en facelift

Viktig for Norge

Volvo S90 vil omfatte drivlinjer som D4, D5, T6 og T8 Twin Engine. De første kundebilene kommer til Norge over sommeren, og salgsmålet er om lag 500 eksemplarer S90 i 2016.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder