EKSKLUSIV: Aston Martin DB10 er spesialdesignet for 007 og skal bygges i et meget begrenset opplag. Her er den i Roma under innspillingen av en biljakt, sammen med en Jaguar C-X75. Foto:AFP/Tiziana Fabi,

Ny James Bond-bil i farta

Nå er James Bonds nye Aston Martin her. I det minste på en trailer. DB10 heter den, og den bygges i kun ti eksemplarer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I de gamle James Bond-bøkene kjørte spionen Bentley. Til dels skreddersydde, til dels med Villiers-kompressor, til dels Bentleyer som egentlig ikke fantes.

Se video og bilder av klassiske Bond-biler på BilNorge.no

Byttet merke

Men så dukket filmene opp. Og i 1964 satt Sean Connery i en Aston Martin DB5 med vegg-til-vegg partytricks. Den bilen er vel en av de mest berømte filmbilene ever.

Men nå er vi altså ved en ny film. Spectre skal ha premiere i høst, og ting kan tyde på at en biljakt gjennom Romas gater kommer til å føye seg inn i filmhistoriens register over klassiske biljakter.

Der er det en Jaguar C-X75 som førsøker seg mot den nye Aston Martinen.

Les også: Hacker-himmel på Def Con

Ren filmbil

Denne modellen er utviklet spesielt for filmen. Bilen kommer ikke i salg, hva som skal skje med de ti modellene som er bygget er det ikke sagt noe om. Det dukker nok opp noen på auksjoner om ikke så lenge.

På jakt etter ny bil? Sjekk priser og data for alle biler som selges i Norge her.

Men det lille vi ser av bilen i den traileren som nå er sluppet, viser helt klart at Aston Martin er inne på et nytt designuttrykk.

Det er ingen som ser bort fra at DB10 også blir navnet på den nye basis-Astonen som vel snart MÅ komme.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder