Nye regler gir flere lovbrudd: Slurver med sikring av barn i bil

(VG Nett) Er barnet under 135 centimeter, er det ikke tillatt å kun sikre det med bilbelte.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

SVARER: Trygg Trafikks kommunikasjonsdirektør Kristin Øyen svarer onsdag på lesernes spørsmål her på VG Nett. Foto: Scanpix

- En telling vi gjennomførte tidligere i høst, viser at fire av ti barn i aldersgruppen 7 til 10 år satt sikret bare med bilbelte. Dette er ikke tillatt ifølge de nye reglene for sikring av barn i bil som ble innført i fjor, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Øyen i Trygg Trafikk.

Dette viser at mange foreldre enten ikke er klar over reglene eller slurver med å sikre barna tilstrekkelig i bilen, mener Kristin Øyen.

Har du spørsmål om sikring av barn i bil? Trygg Trafikk svarer førstkommende onsdag på spørsmål og vil gi veiledning om hvordan du sikrer babyer, de små og de store barna i bilen på best mulig .

- Barn som er lavere enn 135 centimeter skal bruke sikringsutstyr i bil, og det er ikke tillatt å bare bruke belte. Dette kan dreie seg om barn helt opp i niårsalderen, sier Øyen.

Hun sier at barn under 135 centimeter skal sitte enten på en egnet stol med bilens trepunktsbelte rundt seg, eller på sittepute.

- Stol er best fordi den beskytter hodet til barnet i en sidekollisjon, sier Kristin Øyen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder