KLIMAFREMSTØT: E-Mehari er en moderne tolkning av en populær bil fra slutten av 60-tallet, nå selvsagt med elektrisk drivlinje. Foto: Produsent ,

Citroën lanserer «60-tallsklassiker»

Noen ganger er veien fra konsept til produksjonsbil ekstremt kort – som med Citroëns e-Mehari.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Under høstens Frankfurt-utstilling viste Citroën en åpen gladbil basert på Cactus. Den het Cactus M, og nå får vi bekreftet at M’en hintet om Mehari – den klassiske, åpne bilen fra slutten av 60-tallet.

E-Mehari er en åpen fireseter med et moderne Citroën-ansikt. Den er utviklet i samarbeid med Bolloré Group som har lang erfaring med elbiler. Vi får ikke oppgitt noen mål, men denne må da være mindre enn konseptbilen vi møtte i Frankfurt.

Les også: Dette er verden største bilmerker

Elektrisk

For selvsagt har en Mehari av det tredje årtusen elektrisk drivlinje.

Den skryter på seg en rekkevidde i bytrafikk på 200 kilometer, og skal du ut på landeveien kan du akselerere helt opp til 120 km/t før den møter veggen.

Friske farger og et smilende fjes symboliserer enkel kjøreglede og store muligheter for individuell tilpasning til din egen smak.

Det er fire farger på paletten – blå, oransje, gul og beige, for den som vil fremstå mer diskret. Stofftaket er enten sort eller oransje og har store vindusåpninger.

Se video og flere bilder på BilNorge.no

Rengjøres med hageslangen

Interiøret er også enten beige eller oransje, men plastcoatede tekstiler som kan spyles etter en dag på stranda.

Eksteriøret er produsert i termoplast som er korrosjonsfritt og tåler en støyt uten synlige bulker.

E-Mehari kommer på markedet i Frankrike våren 2016, men selv om forholdene er godt tilrettelagt for elbiler i Norge, spørs det om importøren finner det interessant å hente hjem en slik sol-og-sommer-bil.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder