Alle de største bilmerkene med spennende verdenspremierer

Forbød «panserdamer»: Her er de heteste bilnyhetene

Den ladbare konseptutgaven av BMWs million-SUV fikk sin verdenspremiere på den internasjonale bilmessen i Shanghai. Også Mercedes, Volkswagen og Aston Martin hadde med seg
helt nye bilmodeller dit.

  • Øystein Larsen-Vonstett

Artikkelen er over fire år gammel

Vanligvis har den store internasjonale bilmessen i Kina også hatt en del lettkledde damer som har posert mellom de mange verdenspremierene.

Ifølge nyhetsbyrået AFP har det på årets messe blitt bestemt å fjerne de mest lettkledde «panserdamene» for å få mer fokus på bilnyhetenes kurver.

Bla i den store billedspesialen i toppen av saken for å se de råeste nyhetene

Ifølge avisen China Daily kan «pene kvinner helt åpenbart tiltrekke seg oppmerksomhet fra publikum men det kan også forhindre at potensielle kunder fokuserer på bilene.»

Se VGTV: «Panserdamer og massasje i Genève»

En av disse som søker publikums oppmerksomhet, BMWs X5 eDrive konsept, er en ladbar variant som skal kunne kjøre på ren eldrift opptil 30 kilometer på ren el.

Den firehjulsdrevne SUV-en er utrustet med en 245 hk firesylindret bensinmotor sammen med en 95 hestekrefters elektrisk motor.

Les også:Her er de raskeste og sterkeste nye fartsmonstrene i 2015

Det var ikke helt fritt for modeller da utstillingen åpnet denne uken.

Ifølge AFP var imidlertid de som sto ved siden av de nye bilene mer påkledd enn det har vært vanlig på tidligere bilmesser.

Mindre coupekonsept fra Mercedes

Også Mercedes-konseptet GLC Coupe fikk sin verdenspremiere. Den kan minne mye om en mindre utgave av Mercedes nye utfordrer til BMW X6, GLE Coupé. Sistnevnte har trekk på alle fire og får startpriser på like under en million kroner. Den nye mindre GLC Coupe er med sin lengde på 4,727 meter noe kortere enn GLE Coupé. Når bilen blir produksjonsklar vil den høyst sannsynlig gå rett inn å konkurrere om kunder som per i dag vurderer BMW X4.

Aston Martin hadde også med seg sin verdenspremiere, Lagonda, til Kina. Supersportsbilen MacLaren viste frem en «billigvariant» av deres supersportsbil. Også Audi og Volkswagen hadde også med seg noen lekre konsepter.

Se alle bildene av nyhetene i billedspesialen i toppen av saken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder