SKISSE: Audi utvikler et eget designspråk for sine ladbare e-tron modeller – her en skisse av den planlagt Tesla Model X-utfordreren. Foto:Produsent,

Kommer med elektrisk SUV: Audi utfordrer Tesla med denne

Mens det knytter seg spenning hvor stor forsinkelsen blir på SUV-en Tesla Model X, hevder Audi at de har en bedre bil på gang.

Artikkelen er over fire år gammel

Foreløpig har Audi bare offentliggjort en skisse, men på høstens Frankfurt-utstilling får vi møte en konseptbil som skal gi klare hint om hvordan den fremtidige produksjonsmodellen vil se ut.

Bilen, som trolig får betegnelse Q6 e-tron, skal bygges på VW-konsernet fleksible MLB-plattform (for større biler med motoren på langs).

Den får et nytt designspråk som skal benyttes for fremtidige ladbare Audi-modeller, både plugin hybrider og rene elbiler. Og Q6 kan også bli aktuell med slike alternative løsninger.

Også BMW planlegger en direkte utfordrer til Tesla S, muligens under betegnelsen i5 eller i7.

På veien: Vi har kjørt en oppfrisket Toyota Avensis

I strupen på Tesla

Audis sjef for forskning og utvikling, Dr. Ulrich Hackenberg, har antydet at bilen kommer på markedet i 2018 og at den får en elektrisk rekkevidde på mer enn 500 kilometer.

Tallet er neppe tilfeldig, Tesla har nemlig antydet 430 kilometer for sin lenge etterlengtede Model X.

Les: Heftig og australsk

Q6 blir Audis første elbil for massemarkedet. De har riktignok solgt en håndfull eksemplarer av R8 e-tron, men denne må likevel anses som en nisjebil.

Det som imidlertid er interessant er at andre generasjon R8 e-tron, som ble vist i Genève sammen med nye R8 i mars, har en oppgitt rekkevidde på 450 kilometer, dobbelt så mye som forgjengeren.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Mer om

  1. Bil
  2. Elbil

Flere artikler

  1. Får hjelp av Samsung og LG: Audi kommer med Tesla-SUV konkurrent

  2. Her er den elektriske Audi-SUV-en på veien

  3. Verdens største bilmesse i Frankfurt: Sjekk bilen som har innebygd gapahuk!

  4. Verdenslanserer Teslas «folkevogn» i morgen tidlig

  5. Disse nye elbilene kommer de neste fire årene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder