HER REPARERER DE: Norges foreløpig eneste godkjente karosseriverkstedet for Tesla er Drammen karosseri. Her er Gjensidiges takstmann Svein Østheim og skadesenterleder Yngve Alexandersson, som inspiserer skader på en Tesla Model S ved en tidligere anledning.

HER REPARERER DE: Norges foreløpig eneste godkjente karosseriverkstedet for Tesla er Drammen karosseri. Her er Gjensidiges takstmann Svein Østheim og skadesenterleder Yngve Alexandersson, som inspiserer skader på en Tesla Model S ved en tidligere anledning. Foto:Øystein Larsen-Vonstett,VG

Vil klage Tesla inn til Konkurransetilsynet

Kun ett verksted får reparere elbilen

Tesla nekter å selge deler til et frittstående karosseriverksted. Det får verkstedet til å se rødt. Nå vil verkstedets advokat bringe saken inn for Konkurransetilsynet.

  • Trygve Larsen (Bladet BIL/BilNorge.no)
  • Per Morten Merg (Bladet Bil/BilNorge.no)
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bakgrunnen for striden er at verkstedet Fornebu Bil fikk inn en Tesla Model S med en skade på den ene bakskjermen, og ønsket å bestille deler fra Tesla for å utbedre skaden

Fornebu Bil AS er et offentlig godkjent bilskadeverksted.

Ifølge abonnementstjenesten MotorBransjen.no har Tesla nektet å selge de nødvendige delene til Fornebu Bil, og henviser verkstedet til landets eneste verksted som er som er sertifisert av Tesla for å utbedre større karosseriskader.

Bestrider praksisen

Daglig leder Christian Galtung Gundersen i Fornebu Bil sier til MotorBransjen.no at han ble svært overrasket over avslaget.

Gundersen har engasjert advokat Dag Kongshaug Sagstad for å se nærmere på saken. Advokaten mener saken er så prinsipielt interessant og viktig at han vil innklage den for Konkurransetilsynet.

Han får støtte for sitt syn hos advokatfirmaet Haavid, som har stor ekspertise på konkurranserettslige spørsmål knyttet til reparasjoner av biler.

Esben Pedersen er kommunikasjonssjef for Tesla i Skandinavia. Han skriver blant annet følgende i en epost til MotorBransjen.no: «Per i dag har vi en godkjent Tesla Body Shop (karosseriverksted red. anm.) i Norge, Drammen Karosseri, de håndterer alt som er av skader på en Tesla, enten selv eller via andre ved mindre skader. Våre service sentere lagerfører ikke skadedeler da godkjente Body Shops bestiller deler selv. Alle kan bli godkjente som Tesla Body Shop.»

Saken er levert av BilNorge.no – les mer her.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder