SMART BIL: Da BMWen traff gjerdet over gangveien, ringte den selv politiet. Foto: Politiet

Førerløs BMW kjørte, krasjet og ringte politiet selv

Da BMWen begynte å trille av seg selv ned bakken og krasjet i gjerdet, tok den selv ansvar og ringte politiets nødtelefon.

  • Øystein Larsen-Vonstett
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Hendelsen skjedde i Røyken, rett utenfor Drammen i Buskerud. Det er Drammens Tidendes nettutgave som først fortalte om hendelsen.

- Glemt håndbrekk

Rundt klokken 07.30 i morges begynte den relativt nye BMW 525 stasjonsvognen og trille nedover den lange slake gressbakken som leder ned mot en gangvei og en riksvei.

- Han hadde trolig ikke satt på håndbrekket og bilen trillet av seg selv til den traff gjerdet, sier operasjonsleder, Kjell Reidar Johansen ved Søndre Buskerud politidistrikt.
Bilen ble stående å vippe med et hjul helt fritt noen meter over gangfeltet. Da ringte bilens automatiske varslingssystem opp politiets nødtelefon.

NDE GRESSBAKKEN: Det var ned denne gressbakken bilen fikk bygd seg opp noe fart før den krasjet i gjerdet. Foto: Politiet

Automatisk oppringning

Denne type systemer er ment å åpne for kommunikasjon mellom nødetaten og en person som i forbindelse med en ulykke av en eller annen grunn ikke kan ringe selv.

- Det var en operatør hos oss som mottok oppringningen. Først hørte vedkommende ingenting. Det var jo ingen i bilen. Etter hvert hørte vi en mannsstemme som sa at det ikke var noen personskader, sier operasjonslederen til VG.

Det finnes også en rekke andre bilmodeller som har den samme SOS-teknologien tilgjengelig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder