Hovedinnhold

Beste elbilsalg noensinne – har slått alle rekorder

<p>GOLF PÅ TOPP: Golf er Norges mest populære bil, både totalt og blant elbilene i juni. Foto: ØIVIND SKAR/Bladet BIL/BilNorge.no</p>

GOLF PÅ TOPP: Golf er Norges mest populære bil, både totalt og blant elbilene i juni. Foto: ØIVIND SKAR/Bladet BIL/BilNorge.no

Elbilene «tok alt» i juni: Beste elbilmåned i historien og mest valgte drivlinje for første gang. Seks av de syv mest valgte bilmodellene var elbiler.

Denne saken handler om:

Dette er oppsiktsvekkende i verden: For første gang i moderne norsk bilhistorie ble det i juni registrert flere elektriske biler enn biler med dieselmotor, bensinmotor, som ladehybrid eller som vanlig hybrid.

Hele 27,7 prosent av de nye bilene var batterielektriske. Legges ladehybridene til,  nådde de ladbare bilene et samlet volum på 42,2 prosent.

Mest populære

Takket være store leveranser av elektrisk Golf, Tesla Model X og Opel Ampera-e, samt oppsiktsvekkende høyt salg av Renault Zoe, var seks av de syv mest populære bilmodellene i juni en elbil.

Se statistikk over de mest solgte modeller på BilNorge.no

Og det slutter ikke der, for 14.786 elektriske personbiler er halvårsrekord og 3986 er månedsrekord.

Med totalt 14.228 nye biler i juni, det høyeste antallet i juni-måned siden 1986, og 77.983 biler i første halvår, ligger salget svakt foran fjoråret som sluttet på rekord i dette århundret med 154.603 biler.

Les også: Her får du toppfart på Formel 1-nivå

Pessimisme til skamme

Det betyr at de mange prognoser ved inngangen til 2017 om at bilsalget kom til å gå ned i år, så langt er gjort ettertrykkelig til skamme.

VW Golf er igjen den store vinneren. Isolert sett slo elutgaven av Golf ut samtlige andre bilmodeller i juni og det er så langt i år registrert nær dobbelt så mange Golf som av nummer to på listen, BMW i3.

78 gram CO 2/km i gjennomsnittlige utslipp fra de nye bilene i juni er også rekordlavt og langt under det nivået som EU har satt til 95 gram/km i 2021 og det tilsvarende norske nivåønsket på 85 gram/km.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV BILNORGE.NO

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor