Hovedinnhold

Aust-Agder: Tesla tok fyr under lading

En elbil av merket Tesla ble totalskadet etter at den begynte å brenne ved en ladestasjon på Brokelandsheia i Aust-Agder fredag ettermiddag.

Denne saken handler om:

Tips oss

Tesla-eieren hadde parkert bilen ved en såkalt hurtigladestasjon, før vedkommende forlot stedet. Kort tid senere begynte bilen å brenne.

– Vi fikk melding 14.29 om at det brant i en bil nær en kafé på Brokelandsheia. Vi rykket ut med brannvesen og politi, men det viste seg at denne bilen var utbrent da nødetatene kom til stedet, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt, til VG.

Ingen personer ble skadet som en følge av brannen. Politiet sier de vil avhøre flere vitner som befant seg i nærheten av stedet.

Husker du? Tesla tok fyr i garasjen

– Det var ikke noen folk i bilen. Vedkommende som disponerte den hadde satt bilen til lading og gått bort. Kort tid senere har bilen tatt fyr.

Brannårsaken er foreløpig ukjent. Politiet sier de blant annet vil undersøke ladestasjonen, som nå er stengt for bruk, for å få klarhet i hvordan brannen oppsto.

«Ikke mulig å hurtiglade Tesla på Brokelandsheia inntil videre», tvitrer Agder-politiet fredag ettermiddag.

Den svenske avisen Aftonbladet har snakket med en talsperson for Tesla. Vedkommende opplyser at selskapet også vil undersøke hendelsen.

– Ingen er skadet. Vi skal innlede en etterforskning og vil dele resultatene av den så fort som mulig, sier talsmannen.

<p>VOLDSOM BRANN: Brannvesenet kan ikke bruke vann til å slukke elbiler, så den brennende bilen ble kjølt ned med skum.</p>

VOLDSOM BRANN: Brannvesenet kan ikke bruke vann til å slukke elbiler, så den brennende bilen ble kjølt ned med skum.

Foto: Www.igjerstad.no, NTB scanpix
<p>SLUKKET: «Brenner kraftig», tvitret politiet da de fikk melding om hendelsen. Da nødetatene kom frem til stedet var elbilen utbrent.</p>

SLUKKET: «Brenner kraftig», tvitret politiet da de fikk melding om hendelsen. Da nødetatene kom frem til stedet var elbilen utbrent.

Foto: Sindre De Bartolo

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor