Hovedinnhold

NAF bekymret for trafikkmeldinger på DAB-adaptere

<p>ADAPTERE: De som har en eldre bil uten radio med støtte for DAB må kjøpe en adapter som enkelt kan monteres selv når FM-nettet slukkes over hele landet. </p>

ADAPTERE: De som har en eldre bil uten radio med støtte for DAB må kjøpe en adapter som enkelt kan monteres selv når FM-nettet slukkes over hele landet. 

Foto: Tore Meek, NTB scanpix
Et fåtall av dagens DAB-adaptere støtter trafikkmeldinger som avbryter andre sendinger, advarer NAF. De mener en egen trafikkanal bare er en halvveisløsning.

Denne saken handler om:

NAF har sjekket adapter-markedet, og de færreste har funksjonen Traffic Announcement (TA), ifølge kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal.

Bakgrunn: Dette er DAB-striden 

– Dette er en velkjent funksjon fra FM-nettet. Uansett hvilken radiokanal du lytter på, eller om du lytter på annen musikk på bilens anlegg eller har skrudd ned volumet, vil trafikkmeldinger bryte gjennom om TA er skrudd på, sier Sødal.

Les også: To millioner biler er uten DAB+

– Vi stusser på at denne funksjonen ikke har vært prioritert før omleggingen til DAB. Hvor ansvaret ligger, vet vi ikke. Men det burde vært et krav til adapterne som selges til norske bileiere at de kan ta inn trafikkmeldinger, fortsetter han.

Kommentar: Til kampen mot DAB-eliten

NRK har opprettet en egen radiokanal for trafikkmeldinger, kalt NRK Trafikk.

– Det er en halvveis løsning å be et stort antall brukere skifte radiokanal for å få med seg viktige meldinger, mener Nils Sødal.

Les også: Her er VGs test av DAB-adaptere

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor