Hovedinnhold

Viser produksjonsklar superbil fra Mexico

MEXICOS LOTUS ELISE? Snart har alle land sin egen supersportsbil. Foto: Mastretta
MEXICOS LOTUS ELISE? Snart har alle land sin egen supersportsbil. Foto: Mastretta
(VG Nett) Den meksikanske supersportsbilen Mastretta MXT får sin debut på bilmessen i Paris neste måned - i produksjonsklar utgave.

Denne saken handler om:

Sportsbilbyggeren Mastrettadesign viste frem konseptutgaven av MXT allerede for tre år siden. Deretter var det storpremiere under bilmessen i London i 2008. Produksjonsutgaven skulle vært i salg i fjor, men krisen i bilbransjen satte en stopper for prosjektet.

240 hester - 900 kilo

Nå er utsiktene noe bedre, og Mastretta har satt 2011 som lanseringsår for sin produksjonsklare MXT.

YouTube: Se bilen i aksjon på bane(VG Nett har ikke ansvaret for innholdet på eksterne lenker)

Mens protoypen hadde en TFSI-motor fra Volkswagen under panseret, tyder mye på at produksjonsutgaven får en Duratec-motor fra Ford med rundt 240 hestekrefter. MXT sammenlignes med britiske Lotus Elise. Vekten er så å si den samme: Rundt 900 kilo.

150 i året

MXT har dessuten midtmontert motor og et karosseri som er laget av komposittmaterialer. Karosseriet hviler på et chassis i aluminium, melder blant andre Teknikens Varld og bloggen 4wheelsnews.com.

Mastretta satser på å bygge 150 biler i året. 70 prosent skal etter planen selges i Europa og USA. I Europa er Storbritannia pekt ut som det viktigste markedet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor