Hovedinnhold

Kritiserer bilmesse for å være «brystmesse»

MODELLER: En bilmodell og en annen modell på årets bilutstilling i Beijing. Bilen er en elektrisk konseptbil fra Dongfeng Motor Corp. Foto: AP/Ng Han Guan
MODELLER: En bilmodell og en annen modell på årets bilutstilling i Beijing. Bilen er en elektrisk konseptbil fra Dongfeng Motor Corp. Foto: AP/Ng Han Guan
Kinesiske myndigheter har utstedt en «streng reprimande» mot bilutstillingen i Beijing for å bruke lettkledde modeller i for avslørende antrekk.

Denne saken handler om:

Fenomenet kan ha skapt negatvie sosiale konsekvenser mener makthaverne, skriver den svenske avisen SvD.

Det er ifølge nettavisen Global Times byens etiske kontor - Beijings Capital Ethics Development Office - som på sin nettside melder at utfordrende klær på enkelte modeller på årets bilutstilling i den kinesiske hovedstaden har hatt en «negativ sosial påvirkning».

Redegjørelsen antas å referere til bilder av Gan Lulu, en kontroversiell «brystkjendis», og Li Yingzhi, en BMW modell, som på årets bilutstilling var iført en kjole med dypt v-snitt på en kjole besatt med diamanter, skriver Global Times.

Det er kinesiske bloggere som skal skal ha skrevet og spredd, at bilmessen var mer som en «brystmesse» med noen kjente bilmodeller.

De to tobente modellenes karosserier skal ha fått mer oppmerksomhet enn firehjulsmodellene de poserte for, er en av oppfatningene som er blitt spredd, skriver SvD.

Gan Lulus mor, som også er hennes agent, avviser kritikken.

-Vakre modeller er en ekstra attraksjon på bilmessen. Dette er en global trend, sier hun til Global Times.

Og det har hun jo rett i.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor