Hovedinnhold

Raskeste gate-Ferrari noensinne:

- Dette er høydepunktet på bilmessen

GENÈVE (VG) De lengste køene på årets bilmesse i Genève er foran Ferrari-standen - for her står den raskeste gateversjonen fra Ferrari noensinne.

Denne saken handler om:

Ferrari F12 Berlinetta gjør fra 0-100 km/t på 3,1 sekunder er ifølge den italienske produsenten dermed den raskeste gateproduserte bilen fra italienerne noensinne.

0 til 200 km/t gjør fartsvidunderet unna på fattige 8,5 sekunder. Og de 740 illsinte hestene i den enorme 6,3 liter V12 motoren stopper ikke før speedometeret har nådd 340 km/t.

En nordmann har allerede signert kontrakt på bilen.

- Ja, vi har solgt én allerede, sier daglig leder i Autostrada Sport, Olav Medhus.

LESER DU DENNE SAKEN PÅ MOBIL? KLIKK HER FOR Å SE VIDOEN! 

Har bagasjeplass

Ytelsene er økt, vekten og forbruket krympet, først og fremst ved hjelp flere varianter aluminium og mange timers testing i vindtunnel.

Til og med det eneste man tror skal være lite på denne bilen - bagasjerommet - er med sine 320 liter og utvidelsesmulighet til 500 liter - bare litt mindre enn i en vanlig VW Golf, ifølge spesifikasjonene som fabrikken.

Motoren er ifølge Ferrari den kraftigste selvpustende motoren de har laget. Den gjør bilen til 0,6 sekunder raskere på 0-100 km/t enn modellen den erstatter, 599 GTB Fiorano.

0-200 km/t er oppgitt til 8,5 sekunder, opplyser Ferrari.
Også toppfarten på den nye Ferrarien er økt, fra 330 til 340 km/t.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor