Hovedinnhold

Aston kommer med 800 hk luksus Tesla-utfordrer

<p>LEKKER: Her er et bilde av den firedørs Rapide S med en seks liters V12 motor. Toppfart er oppgitt til 327 km/t. 0-100 går unna litt senere enn i Teslas Model S med 4,4 sekunder.<br/></p>

LEKKER: Her er et bilde av den firedørs Rapide S med en seks liters V12 motor. Toppfart er oppgitt til 327 km/t. 0-100 går unna litt senere enn i Teslas Model S med 4,4 sekunder.

Det britiske luksusbilmerket Aston Martin varsler at de i løpet av to år vil komme med en elektrisk variant av sin Rapide. I Norge kan bilen fort bli en avgiftsvinner.

Denne saken handler om:

Den luksuriøse råtassen skal bygges på en firedørs Rapide og utrustes med en motorisering tilsvarende ekstreme 800 hestekrefter.

Ifølge det anerkjente bransjetidsskriftet Automotive News har priser på rundt 200.000 til 250.000 dollar blitt skissert på bilen i USA (fra 1,6 millioner kroner.)

Uten incentiver koster til sammenligning en Teslas toppmodell,  Model S P90D, 142 000 dollar (rundt 1,2 millioner kroner).

I Norge er Teslas toppmodell den 700 hestekrefter sterke P85D. Den koster fra 780.900 kroner. Som kjent er det foreløpig ingen engangsavgifter på elbiler i Norge overhode. 

Les:Nå pålegges elbiler bilmotorlyd!

Aston Martins sjef, Andy Palmer, lover en enda dyrere men også enda mer luksuriøs elbil enn dette.

– Hva Tesla har vist oss er at vi på ingen måte har nådd pristaket på disse bilene. Samtidig er det vanskelig for dem som et nytt merke å fortsette å få prisene opp på super-premium nivået, sier han til Automotive News.

Sjekk hvor mange biler som skaper køen inn til Oslo på E-18!

Kaller Tesla Insane-knapp for dum

Noe knapp for ekstrem fartsnytelse ala Teslas «Insane-knapp» planlegger imidlertid ikke Aston Martin.

Sjekk disse:Her er de nye Aston Martin James Bond bilene!

– Vi lager ikke en slik knapp for slik fart er dumt, sier Palmer til Automotive News.

Den elektriske Rapid skal bruke batterier fra produsenter som LG og Samsung.  De koreanske batteriprodusentene varslet for øvrig tidligere i uken at de også skulle hjelpe Audi med å utvikle en kommende Tesla Model X utfordrer, en elektrisk Audi Q6.

<p>DBX KONSEPT: Dette er bilder av de nye Aston Martin DBX CONCEPT. Det er en luksus firehjulsdreven crossover-kupè.<br/></p>

DBX KONSEPT: Dette er bilder av de nye Aston Martin DBX CONCEPT. Det er en luksus firehjulsdreven crossover-kupè.

Målet er å komme i gang med produksjon av den elektriske variantene av Aston Martin Rapide i løpet av to år. Andy Palmer lover at de ikke skal bruke komponenter fra Mercedes. Tyskerne eier fem prosent av Aston Martin.

Aston Martin varsler også at de vil komme med en helelektrisk utgave av sin kommende DBX. Den fire dørs crossover-kupeen vil komme i 2019, først som ladbar hybrid, så senere som bensinbil og i en helelektrisk variant.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor