Hovedinnhold

Test av Volvo V50: Litt lite å by på

Foto: Jan Petter Lynau
Foto: Jan Petter Lynau

Denne saken handler om:

Førermiljø: Godt sikt. Pent og ryddig med «nordisk design» på midtkonsollen, og velordnet førermiljø. Men knottene er for små, og flere for lavt plassert. Strider noe mot helhetlig sikkerhetstankegang. Rommet innunder midtkonsollen oppleves litt klønete å bruke. Meget gode seter. Praktisk førermiljø.

Test av miljøvennlige stasjonsvogner:
Saab 9-3:Praktisk svenske
Skoda Octavia:Enkelt og bra til god pris
Renault Laguna ECO:Ekkeftiv motor - mye ståk
BMW 318D:Best på utslipp - men dyr

Kjøreegenskaper: Presis og fin girkasse, ligger trygt på veien, men denne motoren har lite å by på i forhold til konkurrentene.

Familiemiljøet: Mangler Isofix-feste for barneseter. Noe tungvint seteløsning for å utvide bagasjerommet, til gjengjeld blir gulvet helt flatt med baksetene nedfelt. Brukbar plass til tre bak, men to sitter best.

Les også:Her er de mest CO2-vennlige familiebilene

Sikkerhet: Tvillingen i sedanversjon (S40) har fått fem av fem mulige stjerner i EuroNCAP, men resultatet kan ikke uten videre overføres til V50. Hodestøtter som skal hindre nakkesleng, men mangler Isofix.

Biløkonomi: Rimeligere enn Saab, Volvo-eierne er blant de mest fornøyde i Norge i Motors undersøkelse AutoIndex (sjuende plass).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor