Hovedinnhold

Test av Volvo S80: Medel-Svensson

Volvo S80 er Volvo på godt og vondt. Den er trygg og forutsigbar, men ikke på langt nær like spennende satt opp mot den «svenske» konkurrenten.

Denne saken handler om:

Det er både det store plusset og det store minuset med denne bilen. Prisen er langt mer fornuftig enn for Saaben. Hele 50.000 kroner lavere, med automatgir, en sprekere motor som er snillere på forbruk og langt bedre bunndrag og trekkvillighet, sier vel sitt. For 467.000 kroner får du en Momentum utgave med 163 hk diesel og en helt ok automatgirkasse.

Sammenlignet med konkurrenten har den rimeligere utstyr, bedre bunndrag og bedre akselerasjon.

Utseendet er imidlertid langt mer ordinært. Det betyr at du får bedre sikt rundt bilen, men samtidig fremstår den som grå og sjelløs sammenlignet med den nye Saaben. Det praktiske vinner over designet. Forsetene i bilen er gode, men på langt nær like bra som standardsetene i Saaben. Til det er de litt for korte i seteputene og sidestøtten er dårligere.

SE FLERE BIDER FRA VOLVO-TESTEN HER!

HER ER TESTEN AV NYE SAAB 9-5.

Gubbete, men god

Bilen er kompakt og kjørefølelsen er meget behagelig og god, selv om den kan virke litt mer «gubbete» enn på Saab.

Den drøyt 15 centimeter kortere bilen har høy komfort, men er på langt nær like sportslig og potent som Saaben. Der Saaben skjærer igjennom kurvene med god styrefølsomhet er Volvoen litt mer myk og kultivert i oppsettet.

Støyen fra dieselmotoren er bedre, også understellet og hjulene gir fra seg behagelig lite lyd. Inni bilen er det langt mer lyst og oversiktlig enn i Saaben.

Interiøret er på klassisk Volvo-vis lyst, elegant og åpent. Selv om Volvo S80 har vel så mange funksjoner du som fører kan leke deg med, har de valgt et mye mer minimalistisk uttrykk her.

Dessverre er både baksetet og bagasjerommet også litt mini sammenlignet med konkurrenten fra Trollhättan. Volvo S80 begynner å trekke på årene, spesielt eksteriørmessig. Der Saab 9-5 varter opp med spreke ungdommelige og nye linjer, fremstår den trygge svensken som litt for Medel-Svensson.

Artikkelen fortsetter.

Foto: VG Design
Foto: VG Design


Svenskens dom:

De fire mener Volvoen ser langt mer kjedelig ut og oser trygg og litt kjedelig familiebil lang vei.

Også førermiljøet er ifølge de fire svenskene kjedeligere i Volvoen.

-I Saaben føler du at dette er en ordentlig klassebil. Slik er det ikke i Volvoen, oppsummerer Niklas Johansson.

Foto: VG Design
Foto: VG Design

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor