Hovedinnhold

Test av rimelige mini-SUVer for bybruk

BEST PÅ FLATMARK: Hverken Urban Cruiser eller SX4 er biler tilpasset terrenget, selv om de har trekk på alle fire hjulene. Foto: Jan Petter Lynau
BEST PÅ FLATMARK: Hverken Urban Cruiser eller SX4 er biler tilpasset terrenget, selv om de har trekk på alle fire hjulene. Foto: Jan Petter Lynau
Den nye Toyota Urban Cruiser er en bedre bil enn Suzukis rimelige «mini-SUV». Men ingen av dem er en ordentlig firehjulstrekker.

Denne saken handler om:

VG og NAFs testteam har kjørt den nye urbane nesten firkantede firehjulsdrevne bybilen til Toyota i duell mot den omtrent akkurat like dyre Suzuki SX4. Begge tilbyr firehjulstrekk til 260-270 000 kroner.

Like store

De er også omtrent like store, det vil si like lange som en gjennomsnittlig småbil av typen VW Polo eller Toyotas Yaris, selv om de begge virker noe større.

Les alle VGs biltesterher

Over snøfonna

-Hovedgrunnen til å velge denne type bil bør derfor være ønske om en liten hendig bil med trekk på alle hjulene som kan komme seg over snøfonna som brøytebilen etterlater seg når du skal på jobb om morgen eller opp en kronglete hyttevei. Noe fullverdig offroader er ingen av dem, sier NAFs tekniske konsulent, Audun Bergerud.

Toyota Urban Cruiser fås også som tohjulstrekk. For å bruke 230 000 kroner på denne versjonen bør det være designet du faller for. Kjøremessig og komforten er bedre i både lillebror Yaris, VW Polo og Ford Fiesta. Disse er da også noe billigere og svelger omtrent like mye bagasje.

Freshere

Urban Cruiser er både morsommere og bedre å kjøre. Den fremstår også som ny og litt freshere enn SX4. Men også Urban Cruiser har flere punkter som ikke er så gode.

TESTEN:

Toyota Urban Cruiser. Foto: Jan Petter Lynau
Toyota Urban Cruiser. Foto: Jan Petter Lynau

Toyota Urban Cruiser
Den ser mer macho ut enn det den er. Toyota Urban Cruiser med firehjulstrekk trives langt bedre i byen enn i røffere omgivelser.

Les testen her

Suzuki SX4. Foto: Jan Petter Lynau Foto:
Suzuki SX4. Foto: Jan Petter Lynau Foto:

Suzuki SX 4
Dette var blant de aller beste småsuvene da den kom for tre år siden. Ved siden av Urban Cruiseren virker nå Suzuki SX4 gammel.

Les testen her

Foto: Foto: Foto: Foto:
Foto: Foto: Foto: Foto:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor