Hovedinnhold

Toyota tilbakekaller halvannen million biler

TUSENVIS I NORGE: Over 20.000 Toyotaer av ulike modeller kan måtte kalles inn for ekstra kontroll i Norge. Foto: Jan Petter Lynau
TUSENVIS I NORGE: Over 20.000 Toyotaer av ulike modeller kan måtte kalles inn for ekstra kontroll i Norge. Foto: Jan Petter Lynau
Ikke før er Toyota oppe på toppen produksjons-rankinglisten, så må de tilbakekalle mer enn en million biler igjen.

Denne saken handler om:


1,5 millioner biler over hele verden dreier det seg om denne gangen. Det er noen Auris, noen Avensis og noen RAV4, og modellårene varierer. I tillegg er det snakk om en Lexus som ikke selges i Europa overhodet.

Les også:  Toyota tilbake på topp

Det er et stag til bakakselen som må sjekkes i innfestingspunktet. Skjer det noe galt her, kan bakhjuls-geometrien endres, hvilket nok vil gå ut over kjøreegenskapene.

Det blir presisert at i Europa er det ikke kjent at dette har forårsaket noen ulykker.

Informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge AS sier til Aftenposten at potensielt 21.100 biler kan være omfattet i Norge.

Les også:  Bra driv i bilsalget

Toyota har vært gjennom en meget vanskelig tid, der de blant annet har måttet tilbakekalle rundt 10 millioner biler. Det høres ut som om dagens feil er en arv fra denne tiden.

Lanseringskalender:  Årets nye biler
Denne saken er levert av BilNorge.no 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor