Hovedinnhold

Sverige åpner igjen for tunge lastebiler

LOV IGJEN: Nå er det fritt frem for «norske» størrelser på lastebiler i Sverige, så lenge de er godkjent for transport innenlands i Norge. Foto: ROGER NEUMANN
LOV IGJEN: Nå er det fritt frem for «norske» størrelser på lastebiler i Sverige, så lenge de er godkjent for transport innenlands i Norge. Foto: ROGER NEUMANN
Svenske myndigheter åpner igjen for at tunge lastebiler får kjøre over Sveriges grenser ved at tidligere praksis som godkjenner biler på over 40 tonn gjeninnføres.

Denne saken handler om:

Sverige senket nylig maksimumsvekten til 40 tonn, noe som førte til store problemer for norske og danske transportfirmaer og protester fra norske og danske myndigheter.

Norske og danske trailerførere som kjørte for tunge lastebiler, ble bøtelagt på grensa når de kjørte inn i Sverige.

Torsdag informerte infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd ledende lastebilinstanser i Norge om at det igjen er fritt frem for «norske» og «danske» størrelser på lastebiler, skriver Aftenposten.

Dette vedtaket fører til en ordning der biler som er over 18,75 meter lange, og veier over 40 tonn, kan tillates dersom de er godkjent for transport innenlands i hjemlandet.

Norske yrkessjåfører truet med aksjoner dersom svensk politi fortsatte med bøteleggingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor