Hovedinnhold

Oslofjordtunnelen åpnes for tungbiler mandag

NYTT SKILT: Skiltet (innfelt) vil komme opp mandag morgen ved tunnelen og tilstøtende veier. Forbudet gjelder for biler over 12 meter og frakt av farlig gods. Bildet er fra brannen 24. juni 2011. Foto: Foto: Jonny Olsen/Presseservice
NYTT SKILT: Skiltet (innfelt) vil komme opp mandag morgen ved tunnelen og tilstøtende veier. Forbudet gjelder for biler over 12 meter og frakt av farlig gods. Bildet er fra brannen 24. juni 2011. Foto: Foto: Jonny Olsen/Presseservice
(VG Nett) Fra mandag morgen 07.00 kan lastebiler under 12 meter kjøre gjennom Oslofjordtunnelen.

Denne saken handler om:

Fra da vil ny skilting være på plass.

Skiltene vil vise at det fortsatt vil være forbudt å kjøre tunnelen for vogntog som er lengre enn 12 meter og for de som frakter farlig gods.

Statens vegvesen varsler i en pressemelding at de vil sette opp 22 opplysningstavler på tilstøtende veier i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold.

- Vi har vurdert risikoen og sett at det er forsvarlig å endre skilting slik at en del tunge kjøretøy med relativt lav risiko lovlig kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen. Vi håper endringen vil redusere ulempene for lastebilnæringen og næringslivet i Follo, Røyken og Hurum, opplyser Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i en pressemelding.

Avgjørelsen er tatt i samarbeid med brannvesenet.

I juni i fjor ble den syv kilometer lange undersjøiske tunnelen totalstengt da det utviklet seg en dramatisk brann.

Et vogntog lastet med papir sto i full fyr i bunnen av tunnelen, og 35 mennesker var fanget i den tjukke røyken som spredte seg.

Det ble da bestemt at tunnelen ble stengt for vogntog på ubestemt tid.

8. juli åpnet tunnelen for vanlige biler.

- Vil åpne for alle

Norges Lastebileier-Forbund ønsker at Oslofjordtunnelen på kortetst mulig sikt skal være åpen for all tungtrafikk, men er glade for at en del av de tuge bilene nå kan benytte tunnelen.

- Dette er et verdifullt bidrag som vil bedre trafikkflyten i Oslofjordområdet. Samtidig vil det spare mange transportbedrifter for betydelige ekstrakostnader. Vi er glade for at det har tatt så kort tid fra dette ble vedtatt til det nå blir gjennomført, sier NLF
-forbundssleder, Per Madsen.

Måler lengde

I Oslofjordtunnelen blir kjøretøyenes lengde kontinuerlig registrert.

Dersom det nye forbudet ikke blir respektert, vil dagens skilting med forbud for alle kjøretøy over 7,5 tonn igjen bli gjeldende.

Varsler hyppigere kontroller

Politiet og Statens vegvesen vil i tiden etter at ny skilting er på plass intensivere kontrollaktiviteten for å sikre at skiltingen følges.

- Vi oppfordrer de tungbilsjåførene, som fra 27. februar har lov til å kjøre i Oslofjordtunnelen igjen, om å holde lav hastighet og god avstand til andre kjøretøy, sier Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor