Hovedinnhold

- Kvinner er bedre sjåfører enn menn

HEVDER SEG I TRAFIKKEN: UP-sjef Reidar Hummelgård mener at kvinner er mer fornuftige og forstandige sjåfører. Foto: SCANPIX
HEVDER SEG I TRAFIKKEN: UP-sjef Reidar Hummelgård mener at kvinner er mer fornuftige og forstandige sjåfører. Foto: SCANPIX
Kvinner er bedre sjåfører enn menn, mener sjefen for Utrykningspolitiet.

Denne saken handler om:

Og UP-sjefen finner støtte for sitt syn i statistikken. Bare hver femte bilfører som mister livet i trafikken er en kvinne, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Det er ingen tvil om at både eldre og yngre kvinner er mer fornuftige og forstandige og bedre sjåfører, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til NRK.

Les også:Menn sovner oftere bak rattet enn kvinner

Hvert år dør to til tre ganger så mange menn som kvinner i trafikken totalt. Årsaken er at menn gjør langt flere grove feil, mener Humlegård.

-90 prosent av de mest alvorlige overtredelsene er det menn som står for. Dette gjelder høy fart, atferd og kjøring i ruspåvirket tilstand, og dette gjelder menn i alle aldre, sier han.

Les også:Landets dårligste sjåfører i Agder

Nå er målet at kvinnene skal påvirke unge menn til å kjøre mer forsiktig. Det er livsviktig også for dem selv mener Humlegård.

- De fleste jenter som omkommer i trafikken i ung alder, omkommer som passasjerer eller som fotgjengere og ikke som sjåfører, sier UP-sjefen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor