Hovedinnhold

Få bileiers navn på SMS

Opplysninger fra bilregisteret rett i klypa

SVAR: Her er svaret på vår forespørsel til motorvognreigsteret på det angitte registreringsnummeret. Foto: Hanne Hattrem
SVAR: Her er svaret på vår forespørsel til motorvognreigsteret på det angitte registreringsnummeret. Foto: Hanne Hattrem
(VG Nett) Lurer du på om det virkelig var Kronprisen som kjørte forbi deg i den lille elbilen? Nå kan du få svar i en tekstmelding.

Denne saken handler om:

For mange vil nok den nye tjenesten fra Statens vegvesen være et kjærkomment tilbud for å stille en umiddelbar nysgjerrighet, men først og fremst er det "normal" nytte folk flest kan ha av den nye SMS-tjenesten.

Statens vegvesen har lansert en ny tjeneste der du kan sende registreringsnummeret til en bil i en SMS til 2282, og motta eierens navn og en rekke opplysninger om bilen.

Nå har du på en enklere måte og til alle døgnets tider, en bedre mulighet til å få tak i eieren for eksempel av en bil som sperrer deg inne. For mange bruktbilkjøpere vil også opplysningene fra Motorvognregisteret gjøre sjekkrunden enklere.

FORESPØRSEL: Vi fant dette bildet, og sendte registreringsnummeret til 2282. Foto: Scanpix
FORESPØRSEL: Vi fant dette bildet, og sendte registreringsnummeret til 2282. Foto: Scanpix

Tekstmeldingen inneholder flere opplysninger:
Kjennemerke, bilmerke, eierens navn og bostedskommune, når bilen var på siste godkjente EU-kontroll, når neste EU-kontroll skal finne sted (du kan jo sjekke din neste EU-kontroll), om eieren er skyldig årsavgift og hva omregistreringsavgiften for bilen er.

TROR DU TJENESTEN VIL FØRE TIL AT FLERE KAN TENKES Å TA DIREKTE KONTAKT MED BILEIERE I FORHOLD TIL PÅSTANDER OM OPPFØRSEL I TRAFIKKEN OSV?

SKRIV DIN MENING NEDERST I SAKEN.

- Dette er åpne opplysninger som mange etterspør. Men opplysninger om heftelser og pant på kjøretøy må fortsatt sjekkes mot Brønnøysundregisteret, sier Karin Søhol i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Tjenesten har vært planlagt i lang tid, og skal hjelpe vegvesenet med å unngå noen av de mange tusen henvendelsene etaten får.

Opplysningene i Motorvognregisteret har alltid vært offentlige, men hittil har du vært nødt til å ringe for å vite hvilken eier som skjuler seg bak registreringsnummeret.

SLIK GJØR DU DET:

Send REGNR <registreringsnummer> til 2282. (Når du sender meldingen sløyfer du klammetegnene, men lager et opphold før registreringsnummret). Etter få minutter får du svar.

Det er mulig å gjøre oppslag på alle typer kjøretøy, og tjenesten koster tre kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor