Hovedinnhold

Bilist-glaning på fine fotgjengere gir kollisjoner

* Økt påkjøring av lyktestolper sommerstid

DISTRAHERT: 21 prosent av britiske bilførere svarer at de lar seg distrahere av bilder av modeller på reklameplakater. Her er modellen Kelly Brook i London, da hun for to år siden lanserte en Reebok-reklame som viste seg selv kun iført sko. Reklamen ble forsøkt stoppet av trafikksikkerhetsorganisasjoner. Foto: Pa Photos
DISTRAHERT: 21 prosent av britiske bilførere svarer at de lar seg distrahere av bilder av modeller på reklameplakater. Her er modellen Kelly Brook i London, da hun for to år siden lanserte en Reebok-reklame som viste seg selv kun iført sko. Reklamen ble forsøkt stoppet av trafikksikkerhetsorganisasjoner. Foto: Pa Photos
LONDON (VG) Glaning på det motsatte kjønn forårsaker en million kollisjoner i året, ifølge en britisk undersøkelse.

Denne saken handler om:

I en undersøkelse blant 2142 bilførere i Storbritannia, innrømmer 60 prosent av mennene at de blir distrahert av attraktive kvinner.

* 12 prosent av de kvinnelige førerne oppga at de blir distrahert av deilige menn.

* 21 prosent av alle bilførerne svarte at de lot seg distrahere av bilder av modeller på reklameplakater langs veien.

Totalt forårsaket britiske bilister som ble distrahert av det motsatte kjønn 921.840 kollisjoner fra 2008-2009, altså 2526 hver dag i snitt, ifølge undersøkelsen gjennomført av forsikringsselskapet Direct Line.

Bilførerne kjørte også hyppigere på lyktestolper og andre biler om sommeren, når menn og kvinner har på seg mindre klær, melder The Daily Telegraph.

- Å stjele et raskt blikk på en attraktiv forgjenger eller en modell på et reklameskilt kan virke som uskyldig moro, men bilførere bør alvorlig talt ikke undervurdere at denne typen distraksjoner bidrar sterkt til trafikkulykker, sier talsperson for Direct Line, Matt Owen, til avisen.

Lærer aldri

- Antall kollisjoner forårsaket av dette har ikke endret seg gjennom årene, så det er tydelig at bilførere ikke lærer seg å holde blikket på veien.

En australsk undersøkelse fra Monash universitet i Melbourne, tyder på at også å synge høyt i bilen øker sannsynligheten for å havne i en ulykke.

Forskere der har funnet ut at sjåfører som synger høyt til radio eller CD har langsommere reaksjonstid enn sjåfører som bare lytter til musikk, ifølge en studie publisert i bladet Accident Analysis & Prevention.

Funnene kom etter forsøk med 21 førere i bilsimulator. Bilførerne som sang beveget seg mye mer omkring i filen i tillegg til å ha langsommere reaksjonstid i en farlig situasjon.

LESER DU DENNE SAKEN PÅ MOBILEN? HER FINNER DU FLERE BILNYHETER.

STOR OVERSIKT: ALLE BILTESTER.

HER ER VG NETTS BILSIDE PÅ FACEBOOK - KLIKK LIKER, OG VI LEGGER DE VIKTIGSTE BILNYHETENE RETT I FEEDEN DIN.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor