Hovedinnhold

SV vil ha bensinbil-forbud i 2015

SVs Inga Marte Thorkildsen foreslår å forby nye biler som ikke kan gå på klimanøytralt drivstoff.

Denne saken handler om:

VIL FORBY: SV-politikeren Inga Marte Thorkildsen vil forby bensin-biler i 2015 Foto: Scanpix
VIL FORBY: SV-politikeren Inga Marte Thorkildsen vil forby bensin-biler i 2015 Foto: Scanpix

- Vi politikere kan stimulere folk til å gjøre miljøvennlige valg ved å legge om avgifter, men i tillegg må vi regulere. Vi må stikke kjepper i hjulene for bensinbilene og sørge for at produsenter og forhandlere får en forutsigbarhet, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Thorkildsen, som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, ser for seg at et forbud mot bensinbiler kan tre i kraft fra 2015. Da vil hun at alle typer hybridbiler skal være eneste lovlige alternativ for nybilkjøpere i Norge.

SV-politikeren ønsker også en dramatisk opptrappingsplan for såkalte nullutslippsbiler, i hovedsak elbiler.

Thorkildsen mener minimum 2 prosent av bilene som selges i 2010 bør være nullutslippsbiler, men hele 20 prosent fem år senere. Omleggingen av bilparken vil imidlertid kreve avgiftsendringer, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor