Hovedinnhold

Verdensrekord i vannski bak robåt...på Akerselva!

FART: Anniken Murstad setter vannskirekord, med en snittfart på 5,8 meter per sekund, eller 20,9 km/t. Foto: Linn Krogh Hansen. Linn Krogh Hansen
FART: Anniken Murstad setter vannskirekord, med en snittfart på 5,8 meter per sekund, eller 20,9 km/t. Foto: Linn Krogh Hansen. Linn Krogh Hansen
Mellom Operaen og Paulsenkaia suser Anniken Murstad (40) inn til ny Guinness-rekord, dratt i havn av åtte roere og en cox.

Denne saken handler om:

Av Linn Krogh Hansen 
Rekorden på 100 meter vannski etter robåt som nå lyder på 17.11 sekunder skal fortsatt offisielt bekreftes av Guinness World Records.

Den gamle rekorden på 19.58 sekunder ble satt i England i mars 2009 av briten Stuart Marston.

Mustad knuste denne i to forsøk onsdag denne uken, først til 17.51 og endelig altså til 17.11.

Bekrefter rekorden

Murstad ble onsdag kveld trukket av at sammensatt lag med åtte roere fra Studentenes Roklub og Christiania Roklub.

Registreringen av rekorden forutsetter elektronisk tidtakning, og det tok litt til før teknologien satt som den skulle, men det er ingen tvil om at tidene er korrekte.

Dette er bekrefetet en revisor, en politijurist fra Oslo Politikammer og presidenten i Norges Roforbund.

Rekordforsøket er en del av Oslo Water Games som ble avviklet tidligere i sommer, men som på grunn av tekniske problemer ble utsatt.

ANDRE FORSØK: Den nye rekorden på 100 meter vannski etter robåt lyder på 17,11 sekunder, satt i andre forsøk. Foto: Mikkel Thommesen.
ANDRE FORSØK: Den nye rekorden på 100 meter vannski etter robåt lyder på 17,11 sekunder, satt i andre forsøk. Foto: Mikkel Thommesen.

Gir roerne æren

Som tidligere landslagsutøver i alpint, og daglig leder ved Tomm Murstad sjøleir er hun oppvokst med ski på på beina. Å bli trukket av en robåt er derimot ikke dagligkost for 40-åringen.

- Jeg prøvde lage minst mulig motstand for roerne ved å stå med smale ben og passe på at knuten, som egentlig som var stor, fra tauet ikke gikk i vannet, forteller tobarnmoren.

For at det skulle bli jevnere å ro for gutta sørget hun for å pumpe med armene.

- Men det var gutta som gjorde resten av jobben, de rodde inn i granskauen fort! De har æren, smiler den aktive 40-åringen.

LES MER HOS SEILAS OG BÅTLIV:

Les: Ny verdensrekord i fritt fall med båt.

Les: Oppblåsbart seilbrett.

Les: Nye tegninger før Cannes-premiere.

ARTIKKELEN ER LEVERT AV SEILAS.NO.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor