Hovedinnhold

Test: - Lettfattelig båtførerprøve på nett

PÅ NETT: Du trenger ikke sette deg på skolebenken for å ta båtførerprøven, vi har testet Båtførerprøven.com. Foto: Båtliv
PÅ NETT: Du trenger ikke sette deg på skolebenken for å ta båtførerprøven, vi har testet Båtførerprøven.com. Foto: Båtliv
Det finnes stadig flere aktører som tilbyr båtførerprøven på nett. En av de bedre visuelle vi har testet er kurset fra båtførerprøven.com.

Denne saken handler om:

Enkelt og lettfattelig, er vår dom etter å ha testet en av de nye båtførerprøvene på internett.

Les:Test av tre andre båtførerkurs på nett.

Brukervennlighet kombinert med gode illustrasjoner og eksempler er viktig når du leser til båtførerprøven på nett. batforerproven.com er i tillegg rik på interaktive løsninger og henvisninger (linking) over i andre baser for spesialisert kunnskap om emner og temaer du berører i hvert enkelt kapittel.
Kurset koster 1400 kroner, inkludert materiell.

Les:De yngste skades mest

Les også:...men de middelaldrende stoppes oftest

Praktisk

Vi legger vekt på at kursene skal være logiske og pedagogiske når vi vurderer nye tilbud av kurs.

Dette kurset har lagt vekt på enkle virkemidler og kortfattet fokusert informasjon som gir stor grad av gjenkjennelse når du kommer til kontrollspørsmålene.

At det er enkelt betyr ikke at du kan slurve unna tilleggsinformasjonen som det hele tiden henvises til, og vi anbefaler likevel at du bruker støttelitteraturen som følger med.

I tillegg er det lagt opp til at du kan gå inn direkte via linker til mer utfyllende informasjon om emnet du står inne i. Blant annet er Sjøfartsdirektoratets base hyppig brukt.

LES OGSÅ:Alle kan miste retten til å kjøre båt

INTERAKTIVE LØSNINGER: Animasjoner er blant virkemidlene som er tatt i bruk for at du skal bli en god båtfører.
INTERAKTIVE LØSNINGER: Animasjoner er blant virkemidlene som er tatt i bruk for at du skal bli en god båtfører.

Emnene følges av gode og enkle animasjoner. Disse er særdeles viktig for hvordan du skal takle/oppfatte møtesituasjoner, og kunne navigere ved hjelp av symboler på land og i sjøen.

Test deg underveis

Kurset foregår i sin helhet på nett.

Hver gang du logger deg på, husker programmet på hvor du avsluttet sist. Det gjør det sikkert og greit å navigere uavhengig av egen husk. Du kan hele tiden gå tilbake i emner du føler deg svakere i.

Etter hver emnebolk får du spørsmål som besvares. Går det for lang tid mellom hver innlogging på kurset, får du en høflig påminnelse om at det er på tide å fortsette før du glemmer for mye. Pakken kommer med alt du trenger for å lese til prøven.

Eksamen må avholdes på et av Norsk Test eksamenssteder rundt om i landet.

Fra 1.mai neste år må alle ha obligatorisk båtførerbevis for å føre fritidsbåter, skriver Sjøfartsdirektoratet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor