Hovedinnhold

Se Koenigseggs båtskisse

KOENIGSEGG: Som båt! Illustrasjon: Johan Wejedal
KOENIGSEGG: Som båt! Illustrasjon: Johan Wejedal
Koenigsegg føyer seg inn i rekken av båter med sportsbildesign, men drømmer også om å bli raskest.

Denne saken handler om:

Inntil nylig var Koenigsegg verdens raskeste serieproduserte bil med toppfart på over 400 kilometer i timen. Nå har omsider Weber F1 et lite forsprang med verdens raskeste bil. Svenske Teknikens Värld har presentert tegningen til Koenigseggkonstruktør Johan Wejedal. Foreløpig er det altså bare tegninger, men skulle båten bli en realitet er det ikke første gang Teknikens Värld er først ute med tegningene.

LES OGSÅ:En sjøens stealth

Leserne diskuterer:Båtkupp i finanskrisen?

Koenigsegg Speedboat

For to år siden vant Wejedal i politibilkonkurransen med sin politibil i blått, gult og hvitt. Og i går sendte han inn illustrasjonen av en offshorebåt som han har døpt til Koeningsegg Speedboat. Inspirasjonen skal han ha fått etter å ha besøkt båtmessen i Göteborg som pågår i disse dager.

LES OGSÅ:Jubileumsmesse i Göteborg igang

PORSCHEBÅTEN: Formet som et geværprosjektil.
PORSCHEBÅTEN: Formet som et geværprosjektil.


- Det begynte med at jeg ønsket å gjøre en Saab Sonett 3 til båt, ettersom den allerede ser ut som en båt. Men det slo meg at det ville være mer riktig å gjøre om Koenigsegg i stedet, og Koenigsegg har jo allerede en norsk deleier i racerbåtbransjen, nemlig Bård Eker, sier Johan Wejedal til teknikensvarld.se.

Båtliv har vært i kontakt med Eker, og han er ikke kjent med tegningen.

Les også:Raskeste Koenigsegg noensinne - nå på biodrivstoff!

Etanol

Wejdal sier videre at Koeningsegg Speedbåt skal være båtenes supersportsbil, med samme motor, men med vannjet i stedet for hjul. For at det skal bli mer politisk korrekt foreslår han overfor Teknikens Värld at den nye speedbåten kan gå på E100, etanol.

- Tenk så kult det hadde vårt å vise prototypen i Geneve, sier Wejedal.

LES OGSÅ:Havets Bugatti Veyron

Sportsbiltrend på sjøen

Vi ser stadig flere båter som relaterer seg til bilmerker. Under «Sjøen for alle» i fjor ble Porschebåten vist for publikum. Under båtmessen i Düsseldof ble Bavarias nye båt lansert, i samarbeid med BMW. Der var også dykkebilen fra Lotus Elise. Det svenske designfirmaet Vizualtech.se har laget en heftig doning med designreferanser til Audis R8. Amerikanske Malibu Boats har laget Corvette Limited Edition Sport-V.

Se bildespesial av sportsbilbåtene hos Båtliv (www.batliv.com)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor