Hovedinnhold

Ny båt fra Bård Eker: Lav, lekker og litt retro

LINJELEKKER: Lav og lekker båt som fatisk har noe retro over seg. Foto: Frode Pedersen (Båtliv)
LINJELEKKER: Lav og lekker båt som fatisk har noe retro over seg. Foto: Frode Pedersen (Båtliv)
Bård Ekers nye leketøy har nok en gang blitt et stykke lekkert design som oser fart og kraft. For første gang har vi likevel et par høner å plukke med designguruen.

Denne saken handler om:

Vi har prøvekjørt den i et av de verste farvannene i hele Oslofjorden. Rundt Strømtangen fyr like sør for Hankø er det åtte sekundmeter og utfordrende sjø.

Til disposisjon har vi en familiebåt som tåler både løft, luft, sol og drittvær, med 740 hester. To Yanmar dieseler på 370 hk hver.

Båten dundrer gjennom bølgene, og er ikke i nærheten av å gi overraskende kast eller løft som ikke er kontrollerbar.

Se bildespesial av båten 

Stepp som funker

Båten sitter som limt til underlaget, nær sagt uansett hva du gjør med den, selv med 30-40 knop inn i svingen. På grunn av sitt forholdsvis smale skrog oppfører den seg som en racerbåt skal.

Den legger seg kraftig over i sving. Limt til underlaget kan godt stå som synonym for den helhetlige opplevelsen av C33 i sjøen. Båten er og blir en prestasjonsvinner.

En høne eller to

Men vi liker dårlig at førerstolene ikke kan høydereguleres.

Førere under 1,80 har store problemer med å se noe som helst fra sittende stilling, i hvert fall i den kritiske fasen mellom akselerasjon og planing.

Det hjelper lite at stolene er justerbare sideveis, og har de kraftigste stolbena i bransjen, når sikten forover ikke er skikkelig. Løsningen blir å stå, eller lene seg til ståputen foran på setet.

Det er unødvendig krevende om du liker å kjøre aktivt slik vi gjorde denne dagen.

Høne nummer to handler om sjøstøy. Som regel er Hydrolifts båter stille, og vi ble derfor en smule overrasket over å høre slagene fra sjøene mot skroget markant helt bak ved førerplassen.

Å lukke døren til kabinen hjelper, for det er her lyden kom fra.

Litt formildende skal vi si at lyden var sterkere før vi fikk opp farten. Fra 40 knop, og med båten i hundre prosent balanse, forsvant lydene og båt og skrog gikk optimalt i sjøen.

«Familiebåt»

Dette er jo også en «familiebåt». Ja, den selges som det, og har fasiliteter deretter.

Vi savner likevel et lite lukket toalettrom, men den leveres med elektrisk toalett som er plassert under benken på styrbord side.

Båten inviterer til lange late dager under solen, da er det litt kjekt å ha et slikt rom.

Det er heller ikke ståhøyde under dekk for en voksen. Det gjør at det blir noe kryping frem til det som kan gjøres om til en seng.

Helt i forpiggen er det faktisk en liten miniseng til de aller minste barna, eller det kan fungere som et greit sted å ha sengetøy på dagtid. Byssefasilitetene er et kjølerom under passasjersetet.

Båten kan også leveres med det Eker kaller en «Sea Lounge». Det vil si at du kan vippe førerstolene framover og få en egen sitteplass mot den eksisterende sittegruppen akter.

UTSIKTEN: Fin og oversiktlig førerposisjon. Foto: Frode Pedersen (Båtliv)
UTSIKTEN: Fin og oversiktlig førerposisjon. Foto: Frode Pedersen (Båtliv)


På få minutter kan den åpne og solvennlige båten lukkes helt med en nyutviklet kabriolet-patent.

Andre vil vel si kalesje, men på denne båten er dette mer avansert enn som så. Du slipper helt å kneppe. Her flyter kabrioleten på skinner, og klemmes fast med hurtigklemmer fra innsiden. Den bakre delen kan holdes åpen, samtidig som man kan ta bort deler av stofftaket over førerplassen for å gi både luft og utsyn for båtføreren og de andre om bord.

Se bildespesial og spesifiaksjoner av båten. Artikkelen er levert av Båtliv. 

Les også: Saga 320 for soltilbedere
Les også: Tøft og åpent fra italienske Absolute
Les også: Buster utvider pro-serien
Les også: Denne båten går 20 knop med solceller

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor