Hovedinnhold

Messens motorbåt og seilbåt kåret

FOLKEJURYENS FAVORITTER: Juryen har plukket ut to vinnere, en med motor og en med seil. Foto: Seilas
FOLKEJURYENS FAVORITTER: Juryen har plukket ut to vinnere, en med motor og en med seil. Foto: Seilas
En folkejury av båtfolk har blant 650 båter kåret messens motorbåt og seilbåt på «Sjøen for Alle» i Lillestrøm. Se hvem som vant.

Denne saken handler om:

Juryen valgte selv ut kriteriene ut fra et brukerperspektiv. Dette var en uhøytidelig kåring, men likevel relevant.

- Spesielt interessant er det at tre motorbåtbrukere nominerte og kåret seilbåter da det hevdes at stadig flere motorbåtfolk konverterer til seilbåt, sier direktør Erlend Prytz i bransjeorganisasjonen Norboat.

Norsk vinner

Kriteriene for kåring av messens motorbåt og seilbåt var løsninger, brukervennlighet, trivsel, sikkerhet og pris.

VINNER MOTORBÅT: Askeladden Commuter 11. Foto: Askeladden
VINNER MOTORBÅT: Askeladden Commuter 11. Foto: Askeladden

Vinneren av messens motorbåt ble kanskje ikke uventet Askeladden Commuter 11, som også hadde verdenspremiere på messen. Folkejuryen er likevel ikke helt overstemmelig med VG Netts og Båtlivs lesere som også valgte ut sin favorittbåt. Askeladden Commuter kom på en tredjeplass, slått av Goldfish 30 SC og vinneren Windy Chinook 44.

Se avstemningen her

Les også:Bilder og film av Askeladden Commuter 11

Askeladden er en storvokst og tung tøffing som svinger som en ballerina rundt sin egen akse. Den norske båtprodusenten har aldri vært i nærheten av å lage noe så stort før. Likevel skal båten være miljøvennlig, og et helt nytt drev kalt Zeus gir båten lavt drivstofforbruk i tillegg til veldig gode manøvreringsegenskaper. Juryen trakk spesielt fram at båten representerer nytenking og at den har en fantastisk førerposisjon. Hederlig omtale fikk Sealine SC 35 og NordWest 37.

Brukervennlighet ga seier

VINNER SEILBÅT: Jeanneau 45 DS. Foto: Seilas
VINNER SEILBÅT: Jeanneau 45 DS. Foto: Seilas

Vinneren av messens seilbåt ble Jeanneau 45 DS. Seilbåten vant på grunn av god finish og kvalitet, bra uteareal/dekklayout og praktisk oppbevaring av jolle gjennom luke i akterspeil. Juryen trakk også fram at 45-foteren har mange brukervennlige detaljer, samtidig som den er lys og luftig. Juryen ga også Hunter 36 og Bavaria 40 Cruiser hederlig omtale.

Les også: Ny båt og ny stil fra Jeanneau

..

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor