Hovedinnhold

Liten og gjennomtenkt

MANGE GODE DETALJER: I tillegg til at Nordkapp Enduro 550 er gjennomtenkt, med mange smarte løsninger, er den også god å kjøre. Foto: Jørn Finsrud (Båtliv)
MANGE GODE DETALJER: I tillegg til at Nordkapp Enduro 550 er gjennomtenkt, med mange smarte løsninger, er den også god å kjøre. Foto: Jørn Finsrud (Båtliv)
Det er ikke størrelsen som teller når man lager båter med gjennomtenkte og praktiske løsninger. Det er Nordkapp Enduro 550 et bevis på.

Denne saken handler om:

Nordkapp Enduro 550 er bare 5,5 meter.

Innenfor sine 18 fot er det rikelig med sitteplasser og mer enn nok stuveplass. Designer Espen Thorup har ikke overlatt noe til tilfeldighetene med Nordkapp Enduro 550.

Nå er det ikke bare Nordkapp som har lansert mindre skjærgårdsjeeper i år.

For eksempel har finske AMT lansert sin 150R, som er tre fot kortere. Og svenske Ryds har utviklet sin F-serie, med Ryds F528 Sport, F528 WA og F528 Duo. Ryds 528 Sport ble for øvrig kåret til messas båt under «Sjøen for alle» i Lillestrøm.

Se film av Nordkapp Enduro 550

Plass nok til tauverk

Når vi skal legge til er det bare å trekke ut fenderen fra holderen og vippe den.

Båten har mange andre gode løsninger som bidrar til å gjøre den uvanlig praktisk. Ved baugen er det for eksempel en luke som er beregnet til å tråkke på om du skal i land, og under er det plass til tauverk.

Leverandøren har også gjort det enkelt å få tak i tauet, uten å løfte på luka.

Og det er vel dette som er gjennomgående med hele båten, at det er gjort plass til tauverk alle steder man trenger tau. På hver side av akterbenken er det en luke, som gjør det enkelt å stuve unna tauet.

Over luka brettes benkeputa ut, for å utnytte hele bredden. Denne løsningen fungerer også som armlene, om ønskelig.

Barnevennlig

Kalesjen er innfelt i fronten på konsollen. Vi starter båtturen med å kjøre med den oppe.

Den dekker over førerbenken, der det er plass til to personer, som sitter tørt og godt. Kalesjen er todelt, og kan også benyttes som sprayhood.

GJENNOMTENKT: Nordakpp er en av svært få norske båtprodusenter som lager redningsstiger som hjelper deg enkelt opp i båten igjen om du faller over bord. Foto: Jørn Finsrud (Båtliv)
GJENNOMTENKT: Nordakpp er en av svært få norske båtprodusenter som lager redningsstiger som hjelper deg enkelt opp i båten igjen om du faller over bord. Foto: Jørn Finsrud (Båtliv)

Sikkerhetsmessig scorer 550 Enduro godt på Båtlivs testskjema.

Brannslukkingsapparatet kunne ikke vært lettere tilgjengelig, plassert bare en snau armlengde fra føreren.

Nordkapp er også, som vanlig, flink med redningsstigen, og har gjort den lett tilgjengelig om du faller i vannet. Nordkapp 550 Enduro utmerker seg som en barnevennlig båt, med høyt fribord.

Og uansett hvor du er i båten, er det stort sett noe å holde seg fast i.

Båten er leken nok med Evinrude 115 hestekrefter på hekken, men den er godkjent for opptil 130 hk.

De 115 hestekreftene holder for de aller fleste, og til og med motoralternativet på 75 hk bør holde lenge for mange, selv når båten skal brukes til vannski og wakeboard.

Prisen for modellen med 115 hestekrefter starter på 327.600 kroner.

Se film og bildespesial. Artikkelen er levert av Båtliv. 

Les også: Saga 320 for soltilbedere
Les også: Tøft og åpent fra italienske Absolute
Les også: Buster utvider pro-serien
Les også: Denne båten går 20 knop med solceller

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor