Hovedinnhold

Gratis sjøkart på internett

SVENSK SJØKART: De svenske gule sidene har kommet lenger enn den norske versjonen. Foto: Produsent
SVENSK SJØKART: De svenske gule sidene har kommet lenger enn den norske versjonen. Foto: Produsent
Skal du på båtferie i Sverige i sommer kan du prøve Eniro sine gratis sjøkart. Lignende tjenester finnes også for norske farvann.

Denne saken handler om:

En stor fordel for iPhone-eiere med Eniro (Gule sider i Sverige) sine sjøkart er at den kan lastes ned som en applikasjon. Det svenske sjøkartet kan lastes ned på App Store via iTunes eller direkte i iPhone.

LES OGSÅ:Se skipstrafikken direkte med AIS på nett

Del kartinfo

Sjøkartene gjør det enkelt å finne informasjom om svenske farvann og omfatter hele kyststrekningen og de store svenske innsjøene. Detaljinformasjonen er den samme som i de svenske sjøkartene. Går du inn på Eniro sine sjøkart kan du også planlegge i forkant av turen. Vil du dele et kartområde du har funnet med andre kan du enkelt sende en lenke enten med e-post eller SMS. Har du ikke med deg bærbar datamaskin om bord kan du skrive ut kartinformasjonen du kommer over. På den samme nettsiden finner du oversikt over naturhavner og gjestehavner med flyfoto og nyttig informasjon.

Utforsk Enios sjøkart(velg Sjökart)

Den norske løsningen

LETT TILGJENGELIG: Det svenske sjøkartet kan også lastes ned til iPhone. Foto: Produsent
LETT TILGJENGELIG: Det svenske sjøkartet kan også lastes ned til iPhone. Foto: Produsent


Tilsvarende tjeneste finnes ikke på de norske gule sidene, i hvert fall ikke ennå. Men Kystverket har lagt ut sjøkart for hele norskekysten som kan skrives ut. Også her skal du kunne sende en lenke over kartområdet du har funnet, for å dele med andre, men her må mottakeren gjøre om fra grunnkart til sjøkart for å få opp samme informasjon.

Utforsk Kystverkets sjøkart (Velg fra Grunnkart til Sjøkart)

Havneinformasjon

Ønsker du havneinformasjonfor Norge har Havna.com en oversikt over mer enn 750 norske havner. På hamnen.se finner du informasjon om drøyt 600 gjestehavner rundt den svenske og finske kysten.

LES OGSÅ: Smart penn for å måle avstander på papirkart

For norske brukere har Navionics lansert sjøkart for norske farvann for iPhone-brukere, men denne tjenesten er ikke gratis.
Se filmklipp med demonstrasjon av iPhone med sjøkart

NORSKE FARVANN: Kystverket har tilgjengeligjort sjøkart for hele Norge. Foto: Produsent
NORSKE FARVANN: Kystverket har tilgjengeligjort sjøkart for hele Norge. Foto: Produsent

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor