Hovedinnhold

Elbåt som kan komme seg frem «over alt»

GRØNN BØLGE: Greenwave er et alternativ til mer miljøvennlig båtliv, uten eksos. Foto: Produsent
GRØNN BØLGE: Greenwave er et alternativ til mer miljøvennlig båtliv, uten eksos. Foto: Produsent
Scandinavian Consulting, som fra før driver med el-biler og import av hybridbåter fra Storsjø, lanserer nå elbåten Greenwave i Norge.

Denne saken handler om:

Svenskbygde Greenwave er priset til 115.000 kroner med motor. Den kommer i en utgave med eget solcelletak som hjelper på batterikapasiteten.

LES OGSÅ:Miljøvennlig hytte på sjøen

Båten stikker kun 35 cm dypt, og du kommer inn overalt. Den er hele 5,15 meter lang og det er god plass til flere personer om bord.

Billig i drift

Båten går fem knops fart og er meget rimelig å bruke. En opplading koster noen få kroner, og da kan du kjøre i cirka fire knop i snitt i sju timer.

Båten trenger minimalt med vedlikehold fordi elmotoren slites mindre enn vanlige motorer. Få utgifter til vinterkonservering gir lave driftskostnader.

Båten er bygget med moderne teknologi i Sverige.

LES OGSÅ:Fransk 32-foter med ny design

ELEKTRISK: En targabøyle med en større flate for solcellepanel gir mindre behov for å lete etter stikkontakter. Foto: Produsent
ELEKTRISK: En targabøyle med en større flate for solcellepanel gir mindre behov for å lete etter stikkontakter. Foto: Produsent

- Den kan også leveres med solcelletak som gjør det mulig å lade batteriene uten tilgang til landstrøm. Det holder til 3-4 timers kjøring i løpet av noen dager.

Bak er det badeplattform med innfelt badestige som gjør det enkelt å komme seg om bord etter et bad. Det er også godt med stueplass i denne båten, sier importør Jørn Gjessing.

For de miljøbevisste

- Fremtiden blir grønn, og når en slik båt både er praktisk, rimelig, trivelig, og nærmest vedlikeholdsfri, så bør dette kunne bli et godt alternativ for dem som virkelig bryr seg om miljøet, sier Gjessing.

Se flere illustrasjoner av Greenwave. Artikkelen er levert av Båtliv.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Bil, båt og motor

Se neste 5 fra Bil, båt og motor