Hovedinnhold

«Avatar» vant Golden Globe-utdelingen

Og Meryl Streep (60) satte rekord i antall priser

(VG Nett) James Camerons «Avatar» vant de to gjeveste prisene under årets Golden Globe, og seiler opp som Oscar-favoritt.

Denne saken handler om:

Regissør Camerons ambisiøse prosjekt «Avatar» er blitt en kjempehit verden over, og har spilt inn over 1,6 milliarder dollar verden over.

VGTV:Se høydepunktene fra Golden Globe-utdelingen her

Den har ligget på kinotoppen over hele verden og seiler opp som en av favorittene til årets Oscar-utdeling etter nattens Golden Globe.

Les også:«Avatar» spiller inn enorme summer

For «Avatar» vant prisen for beste film, og Cameron selv mottok prisen for beste regi. Disse to prisene regnes som de gjeveste under Golden Globe utdelingen.

Det er første gang siden 1997 at en film har vunnet begge prisene. Den gang var det også en Cameron-film som klarte bragden, nemlig «Titanic».

Les VGs anmeldelse av «Avatar» her

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL TOPPS: Regissør James Cameron vant pris for beste film og beste regi med publikumssuksessen «Avatar». Foto: REUTERS/AP
TIL TOPPS: Regissør James Cameron vant pris for beste film og beste regi med publikumssuksessen «Avatar». Foto: REUTERS/AP

- Må tisse

- Dette er en fantastisk kveld. Dette er den beste jobben i verden, sa James Cameron da han tok imot prisen for beste film under nattens utdeling, skriver LA Times. Han holdt også deler av takketalen på Na'vi, det oppdiktede språket som brukes i «Avatar», skriver Sky News.

Se bilder fra kveldens prisutdeling

Men da han mottok prisen for beste regi fortalte Cameron at han hadde trodd prisen skulle gå til eks-kona Kathryn Bigelow for sin film «The Hurt Locker». Cameron var ikke helt klar for å motta prisen, kunne han avsløre.

- Dette må bli en kort tale, for jeg må tisse helt enormt mye, sa regissøren før han la til at han syntes det var en stor ære å motta prisen.

Les også:«Avatar»-regissør må kjempe mot eks-kona om prestisjepris

Streep med rekord

Meryl Streep var selvfølgelig til stede under kveldens prisseremoni og sikret seg også prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Prisen fikk hun for sin innsats som Julia Child i filmen «Julie & Julia»

PRISVINNER: Skuespillerveteranen Meryl Streep tok hjem en Golden Globe-pris for sjuende gang i sin karriere. Det er rekord. Foto: EPA
PRISVINNER: Skuespillerveteranen Meryl Streep tok hjem en Golden Globe-pris for sjuende gang i sin karriere. Det er rekord. Foto: EPA

Dette blir ifølge LA Times Streeps sjuende Golden Globe-statuett, noe som gjør henne til tidenes mestvinnende.

Bønn for Haiti

En av kveldens store skuffelser ble imidlertid filmen «Nine». Til tross for fem nominasjoner ble det ingen priser på filmen som blant annet har Nicole Kidman, Kate Hudson og Penelopé Cruz på rollelisten.

Deltakerne på showet var ifølge People preget av katastrofen i Haiti og Nicole Kidman fortale at alle som var tilstede på banketten før showet hadde på seg spesielle bånd som skulle minne om katastrofen. Kidman oppfordret også alle til å donere penger til hjelpearbeidet.

Showet ble leder av Ricky Gervais som sparket det hele i gang med en monolog om muligheten for å utføre plastisk kirurgi på sin egen penis.

Les også:Golden Globe-Gervais skal mobbe Hollywood-stjernene

Flere vinnere

Beste kvinnelige hovedrolle i et filmdrama var det Sandra Bullock som fikk Golde Globe for. Hun fikk prisen for sin rolletolkning i filmen «The Blind Side».

Beste mannlige hovedrolle fikk Jeff Bridges i «Crazy Heart» prisen for, mens beste mannlige hovedrolle i en komedie ble tildelt Robert Downey Jr. for sin rolle som superdetektiv i «Sherlock Holmes». Han spøkte med at han nå ikke lenger var en «underdog», og at dette egentlig var et problem.

SE ALLE VINNERNE PÅ GOLDEN GLOBES HJEMMESIDE(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsider)

Populære «Mad Men» mottok prisen for beste TV-drama, mens prisene for beste mannlige og kvinnelige hovedrolle i en TV-serie gikk til Michael C. Hall for «Dexter» og Julianna Margulies for «The Good Wife».

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden

Følg Rampelys på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film