Hovedinnhold

«Knerten» knirker

«Knerten»

En helt fantastisk barnehovedrolle redder dessverre ikke alt i filmen basert på Anne Cath. Vestlys barneklassiker.

Denne saken handler om:

HAUGESUND (VG). Åpningsfilm, barnefilmfesten 2009.

HANDLER OM: Lillebror og familien flytter fra byen til et falleferdig hus på landet. Det er 60-tallet, og fars undertøysagentur går slett ikke godt.

Lillebror blir mye alene. Men ikke etter at Knerten faller ned fra et tre; en snakkende, vitende, småredd og trofast venn!

DOM: To ting fungerer utmerket i denne filmen: Den animerte Knerten. Og Lillebror i Adrian G. Smiths helt utrolige skikkelse. Andrians innsats er den sterkeste og mest fenomenalt talentfulle norske barnerolle jeg overhode kan huske å ha sett. Knerten og Lillebror sammen er gull!

Men det finnes dessverre også sterkt forstyrrende, svake elementer: Filmen ellers er relativt oppstykket. Den mangler den konsentrasjonsgivende, fortellende flyten. Noen innlagte sanger er riktig dårlige.

(Da filmen ble anmeldt fra Haugesund i august, skrev jeg om vanskelig hørbar dialog. Jeg har sett filmen igjen på en bedre kino, og da var lyden helt i orden.)

På den annen side: Filmen som helhet tar seg betydelig opp mot slutten. Så go`-følelsen sitter i alle fall igjen når man går ut av salen.

JON SELÅS

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film