Hovedinnhold

«Veum» og «Hamre» sier ja til seks nye filmer

KLARE FOR SEKS TIL: Bjørn Hamre er politiførstebetjent Hamre, Trond Espen Seim er privatdetektiven Varg Veum. Nå er de to klar for seks nye filmer. Foto: SF Norge
KLARE FOR SEKS TIL: Bjørn Hamre er politiførstebetjent Hamre, Trond Espen Seim er privatdetektiven Varg Veum. Nå er de to klar for seks nye filmer. Foto: SF Norge
(VG Nett) Nå er det endelig bekreftet: Det blir seks nye filmer om Bergens-detektiven Varg Veum.

Denne saken handler om:

Og både hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim og hans faste følgesvenn Bjørn Floberg (som politimannen Hamre) har sagt ja til å være med i fortsettelsen.

Produsentene bak serien har tidligere antydet at seks nye filmer kunne være aktuelt - avhengig av mottakelsen for film nr. fire i serien - den andre i kinodistribusjon - «Falne Engler». Kritikerne likte den, publikum har vært mer entusiastiske enn noen gang. Så da er saken avgjort, blir det nå bekreftet i en pressemelding.

Seks

Det er allerede spilt inn seks Veum-fimer. Fire av dem har hatt premiere, to på kino, to på DVD. To nye DVD-filmer ligger og venter på premiere senere i år. Og produsentene har for lenge siden sikret seg opsjon på seks nye av Gunnar Staalensens detektivromaner.

- Vi har hele tiden sagt at vi ville se hvordan «Falne Engler» startet på kino før vi traff en endelig beslutning om igangsettelse av seks nye filmer. Med helgens billettsalg og den store suksessen på dvd er det nå helt klart grunnlag for å starte produksjonen av seks nye filmer, sier Jonas Allen, produsent i Miso Film.

Skuespillerne

Trond Espen Seim og Bjørn Floberg har altså begge takket ja til en ny runde:

- Det har vært en fantastisk reise for meg som skuespiller å være med i Varg Veum-filmene, og jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle og vise nye sider av Varg-karakteren, sier Trond Espen Seim.

Og Bjørn Floberg istemmer:

- Produsentene bak Varg Veum har bevist at de første seks filmene ikke bare var en fiks idé. Sammen med de ulike regissørene har de satt en ny standard for denne sjangeren, og jeg vil gjerne være med på å videreutvikle universet sammen med manusforfatterne og ikke minst Trond Espen, som jeg har hatt et svært godt samarbeid med.

TV 2 og SF Norge er med hovedprodusent Miso Film på utviklingen av de nye Varg Veum-filmene.

Arbeidet med utviklingen av seks nye Varg Veum-filmer vil ta ca. 12-16 måneder, og opptakene av filmene forventes å kunne begynne høsten 2009.

Nytt filmselskap

Det er dannet et nytt produksjonsselskap for å lage de seks nye filmene, CineMiso. Bak står de danske filmprodusentene Peter Bose og Jonas Allen i Miso Film og de norske produsentene Tanya Badendyck og Silje Hopland Eik i Cinenord.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film