Hovedinnhold

Peter Jackson sier likevel ja til «Hobbiten»

MANUS: Fran Walsh, Phillipa Boyens og Peter Jackson har nå sagt ja til å skrive manus til filmen «Hobbiten». Foto: Reuters
MANUS: Fran Walsh, Phillipa Boyens og Peter Jackson har nå sagt ja til å skrive manus til filmen «Hobbiten». Foto: Reuters
(VG Nett) «Brorskapet» bak Ringenes Herre er klare for nye Tolkien-eventyr. Trioen som sørget for Ringenes Herre-suksess, skal skrive manuset til filmen «Hobbiten».

Denne saken handler om:

Trioen, Peter Jackson, Fran Walsh og Phillipa Boyens, som skrev manuset til Ringenes Herre-trilogien, har nå sagt seg villig til å skrive manuset til «Hobbiten». Trioen vant Oscar for beste manus for filmen «Ringenes Herre - Atter en konge».

Nyheten om at Jackson, Walsh og Boyens skal skrive manuset, kommer fire måneder etter at Hellboy-regissør, Guillermo del Toro, sa ja til å regissere de to Hobbiten-filmene.

Ifølge Variety skal filminnspillingene gå i gang i slutten av 2009.

Uenigheter

Ringenes Herre-regissøren, Peter Jackson, var lenge i konflikt med selskapet New Line. Han skal også ha sagt at han ikke hadde tid til å skrive manuset til filmen «Hobbiten». Jackson takket likevel ja til å være produsent.

Ifølge Hollywood Reporter fant Peter Jackson likevel tid til «Hobbiten». Avtalen skal ha vært at han og del Toro skulle samarbeide med å få tilrettelagt boka til film. Etter hvert ble det likevel klart at de var avhengig av folk som kjente historien godt, for å rekke tidsfristene de hadde satt. Det, og hengivenheten for historien, førte til at de bestemte seg for å ta ansvaret for manuset sammen med Fran Walsh og Phillipa Boyens.

To filmer

Hobbiten er J.R.R. Tolkiens første roman fra Midgard. Filmversjonen skal være i to deler. Første del skal etter planen komme på kino i 2011, og dreier seg om den unge Bilbo Lommelun, som sammen med trollmannen Gandalf, og tolv dverger legger ut på en ferd for å gjenvinne en tapt skatt.

Den andre Hobbiten-filmen kommer i 2012, og handler om årene mellom «Hobbiten» og Ringenes Herre-trilogien.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film