Hovedinnhold

Alec Baldwin til VG Nett: - deUsynlige er en fantastisk film!

BUDDIES: Alec Baldwin og Erik Poppe under filmprisutdelingen i Hamptons. Baldwin skrøt hemningsløst av filmen da VG Nett snakket med ham søndag kveld. Foto: Elevation Photos
BUDDIES: Alec Baldwin og Erik Poppe under filmprisutdelingen i Hamptons. Baldwin skrøt hemningsløst av filmen da VG Nett snakket med ham søndag kveld. Foto: Elevation Photos
(VG Nett) Erik Poppes deUsynlige stakk av med publikumsprisen og hovedprisen på Hamptons International Filmfestival. Prisutdeler Alec Baldwin er en svoren fan.

- Jeg så glad for at deUsynlige vant begge prisene. Den er helt fantastisk, sier Alec Baldwin på telefon til VG Nett.

Se fotograf Terje Bringedals lydbilder fra innspillingen av deUsynlige

Den amerikanske skuespilleren var prisutdeler da Erik Poppes film deUsynlige fikk publikumsprisen og hovedprisen på Hamptons International Filmfestival.

Da VG Nett ringte Erik Poppe for å få hans reaksjon på prisdrysset sto den norske regissøren og snakket med Baldwin.
- Om du vil kan jeg prikke ham på skulderen så du får en kommentar, sa Poppe.

Og den amerikanske skuespilleren stilte opp, og roste den norske filmen opp i skyene.

- Alt ved denne filmen er perfekt. Jeg ble helt skjelven da jeg så den. Det er noen helt fantastiske skuespillerprestasjoner i den og regien er feilfri, sier han.

- Fantastisk

Spesielt imponert var Baldwin over hovedrolleinnehaverne Pål Sverre Valheim Hagen og danske Trine Dyrholm.

- Hun er den mest fantastiske skuespilleren jeg har sett de siste 20 årene, sier Baldwin.

Lørdag var Alec Baldwin på «Saturday Night Live» sammen med republikanernes visepresident Sarah Palin. Søndag var han prisutdeler og selverklært fan av deUsynlige.

- Historien griper deg med en gang, sier han.

Første gang

Det er 16. gangen denne filmfestivalen arrangeres, men første gang en og samme film vinner både publikumsprisen og hovedprisen. For regissør Erik Poppe ble det hele litt overveldende.

- Det er stort dette her. Egentlig skulle vi ikke sende filmen på festivaler før øver nyttår, men jeg kan ikke si jeg angrer på at vi deltok på denne, sier han til VG Nett.

Internasjonal distribusjon

Hovedprisen deles ut av en jury som består av anerkjente filmkritikere, mens publikumsprisen er det seerne som har stemt fram. Poppe håper nå at filmen vil få en pangstart på den internasjonale distribusjonen.

- Jeg håper vi får på plass en amerikansk distribusjon ganske snart, og da er jo ikke Alec Baldwin den dummeste å ha som superfan, sier han.

- Hva er det med filmen din som gjør at den slår så godt an?

- Jeg tror det er fordi den handler om noe som berører både en newyorker og en osloboer. Man blir rørt av måten historien fortelles på, sier Poppe.

I tillegg til heder og amerikansk anerkjennelse får Erik Poppe 185 000 dollar i prispenger. Men hva disse pengene skal brukes til er fortsatt uklart.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film