Hovedinnhold

Fy Farao for Olsenbanden jr.

Egon & co. til Egypt i femte juniorfilmen

HELMAKS: Den tredje generasjonen av Olsenbanden junior, til venstre, Jonas Hoff Oftebro (Kjell). Oskar Øiestad (Egon), Fridtjov Tangen (Benny). Foto: Froden Hansen
HELMAKS: Den tredje generasjonen av Olsenbanden junior, til venstre, Jonas Hoff Oftebro (Kjell). Oskar Øiestad (Egon), Fridtjov Tangen (Benny). Foto: Froden Hansen
12-åringene Oskar Øyestad fra Nøtterøy, Jonas Hoff Oftebro fra Oslo og Fridtjov Tangen fra Lørenskog utgjør tredje generasjon med Olsenbanden jr.-skuespillere.

Denne saken handler om:

Hele 1,3 millioner nordmenn har sett de fire første Olsenbanden jr.-filmene på kino. 18. mai reiser Oskar Øyestad (Egon), Jonas Hoff Oftebro (Kjell) og Fridtjov Tangen (Benny), til megabyen Kairo i Egypt for å starte innspillingen av «Olsenbanden jr. og det sorte gullet».

- Vi skal være fem uker i Kairo. Der blir knall, sier Jonas.

VGTV: Se nye Olsenbanden her

Han er definitivt arvelig belastet, med to skuespillerforeldre, Nils Ole Oftebro og Anette Hoff, som begge har en lang karriere innen film, TV og teater bak seg.

- Helmaks, utbryter Fridtjov, som allerede lever seg inn i rollen som «Benny», med rutete høyvannsbukser, gule sokker og nokså spraglete sko.

Stolt

11. juli skal alle scenene være i boks. I slutten av januar neste år skal det etter planen være premiere på filmen, hvor Egon overtaler sine venner til å kjøpe aksjer i olje for å ta del i det kommende oljeeventyret. Det er da noen skumle banditter underslår geologiske prøver, som viser at det finnes olje i Nordsjøen. Valborg blir selvsagt kidnappet og holdt fanget i Keopspyramiden utenfor Kairo. Underveis blir Olsenbanden jr. utsatt for mye spenning og mange prøvelser - blant annet sfinksens gåte og faraoens spøkelse.

- Du blir stolt av deg selv når du velges ut til å spille en av hovedrollene i en så stor film som dette, fastslår Fridtjov, som har vært med i Oslo Barne- og ungdomsteater siden han var ni år gammel.

Også de to andre guttene har sceneerfaring. Oskar synger og spiller gitar i bandet Stinn Brakke. Jonas har vært programleder i «Gjesten» på NRK, har hatt flere roller i NRK Radioteateret og vært statist i spillefilmen «Max Manus».

Veldig gøy

- Om vi blir filmstjerner? Jeg vet ikke helt, men det blir i alle fall veldig gøy, tror Jonas.

- Ja, og så har vi funnet tonen sammen. Det sa klikk allerede da vi var på audition, hevder Oskar.

- Vi kommer sikkert til å bli gjenkjent de første ukene, men det er ikke så lett å koble oss til Olsenbanden jr. når vi er i sivil, med vanlige klær og andre hårstiler, forklarer Fridtjov.

- Guttene har gått på skuespillerskole i helgene, opplyser regissør Arne Lindtner Næss, som har jobbet med Olsenbanden jr.-konseptet helt siden starten i 2001, da Nordisk Film AS produserte en daglig julekalender sammen med TV2. Nærmere 700000 fulgte serien hver dag.

Med TV-suksessen i ryggen ble det selvfølgelig satset på en spillefilm, «Olsenbanden jr. går under vann» i 2003, som solgte 362000 kinobilletter. Deretter fulgte «Olsenbanden jr. på Rocker'n» i 2004, «Olsenbanden jr. på Cirkus» i 2006 og «Olsenbanden jr. og Sølvgruvens hemmelighet» i 2007.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film